BMW Art Car Collection 1975-2010

Expoziţia modelelor Art Car semnate de Andy Warhol, Jeff Koons şi David Hockney, în premieră în Marea Britanie, la East End Car Park (Londra).

ICA, în parteneriat cu BMW, primarul Londrei şi Festivalul Londra 2012, vor acapara o parcare emblematică în Shoreditch şi timp de două săptămâni, între 21 iulie şi 4 august, vor organiza o expoziţie unică: în premieră în Marea Britanie va fi prezentată Colecţia BMW ART CAR. Intrarea este gratuită.

Colecţia, iniţiată în urmă cu 35 de ani, include automobile BMW transformate de unii dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii, printre care Alexander Calder, Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Ernst Fuchs, Robert Rauschenberg, M.J. Nelson, Ken Done, Matazo Kayama, César Manrique, Jeff Koons, A.R. Penck, Esther Mahlangu, Sandro Chia, Jenny Holzer şi David Hockney.

ART DRIVE! THE BMW ART CAR COLLECTION cuprinde creaţiile a 16 artişti internaţionali care vor fi expuse pe şase etaje din parcarea NCP, situată pe Great Eastern Street în Shoreditch. Proiectul, care reuneşte excelenţa BMW în designul auto şi pasiunea şi angajamentul ICA faţă de artă, constituie o oportunitate unică pentru iubitorii de artă şi design, dar şi pentru pasionaţii de maşini.

BMW ART CAR COLLECTION a început atunci când Hervé Poulain – pilot de curse din Franţa, dar şi un pasionat participant la licitaţii – l-a invitat pe prietenul său Alexander Calder să realizeze designul unui automobil pentru a transpune excelenţa artistică într-un „obiect aproape perfect”. Rezultatul final a fost o maşină de curse care în cele din urmă avea să participe la ediţia din 1975 a cursei de 24 de ore de la Le Mans. Aşa a luat naştere proiectul BMW Art Car.

De atunci, unele dintre cele mai importante nume ale artei contemporane s-au adăugat colecţiei printr-o gamă vastă de interpretări artistice. Modelul Art Car realizat de David Hockney în 1995 a adus interiorul maşinii la exterior, dezvăluind astfel totul, de la componentele interne ale motorului până la partea spate a maşinii. Rauschenberg a încorporat transferul fotografic al picturilor lui Ingres, în timp ce Andy Warhol şi Roy Lichtenstein au folosit caroseria automobilului pentru a portretiza esenţa vitezei.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top