BMW Concept Z4: Primele imagini și informații oficiale

BMW Concept Z4 este surpriza pregătită de casa germană pentru ediția din acest an a Concursului de Eleganță de la Pebble Beach.

Roadsterul cu design futurist anticipează noua generație Z4, așteptată pe piață în 2018. Dinamic, progresiv, definit de proporții compacte și o siluetă agresivă, BMW Concept Z4 pune accent, parcă mai mult ca niciodată, pe latura emoțională a designului.

„BMW Concept Z4 este o mașină sportivă pur-sânge, definiția plăcerii pure de a conduce. Reducând totul la esență, șoferul are șansa să experimenteze toate ingredientele condusului sportiv, într-o comuniune supremă cu mașina. Asta înseamnă libertate absolută pe patru roți,” explică Adrian van Hooydonk, directorul de design al întregului grup BMW.

bmw-concept-z4 (18)

BMW Concept Z4 adoptă detaliile clasice ale rețetei roadster: un ampatament generos combinat cu un profil arcuit și o parte posterioară compactă, bine definită, toate trecute prin filtrul limbajului de design modern BMW. Capota mai scurtă, care se prelungește inclusiv deasupra roților, în stilul unei scoici, poziționează șoferul mai aproape de centrul mașinii decât în trecut, oferind noului Z4 un caracter mai sportiv.

Două domuri poziționate în spatele tetierelor se prelungesc mult spre spate, îndeplinind și funcția de arcuri de securitate. Stopurile subțiri, ce imită forma literei L, umerii evazați, difuzorul de aer turnat din fibră de carbon și capacul portbagajului, cu eleronul proeminent integrat, accentuează spiritul sportiv al noului Z4.

bmw-concept-z4 (6)

Partea frontală este, însă, cea care surprinde cel mai mult. Aceasta marchează revenirea la un detaliu iconic BMW, așa numitul bot de rechin, Concept Z4 afișând o grilă extrem de lată, poziționată extrem de aproape de sol. Aceasta renunță, de asemenea, la barele verticale obișnuite în favoarea unor elemente cu aspect de fagure, un omagiu adus legendarului BMW 328 Mille Miglia. Prizele de aer inferioare integrează un element modelat din fibră de carbon, idee preluată direct din lumea sporturilor cu motor.

Farurile sunt revoluționare, reinterpretând tema celor patru Angel Eyes sub forma unor tuburi luminoase suprapuse, așezate câte două, în plan vertical și nu orizontal. Aripile roților din față integrează deja clasicele Air Breathers, prize de ventilație responsabile pentru răcirea mai eficientă a frânelor.

bmw-concept-z4 (15)

Nuanța exterioară expresivă Energetic Orange adoptă un aspect mat, menit să accentueze jocul de lumini și umbre realizat de contrastul dintre formele concave și convexe ale caroseriei, precum și caracterul puternic tridimensional al acesteia. Totul este desăvârșit de jantele din aliaj cu spițe duble și diametrul de 20 inch, finisate într-un ton bi-color, cu accente pur sportive.

Interiorul este o odă închinată simplității absolute, ce readuce în prim plan importanța plăcerii pure de a conduce. Scaunul șpferului, panourile ușilor, consola centrală și instrumentele de bord sunt finisate în negru, intrând în antiteză cu elementele portocalii ce îmbracă restul interiorului, creând senzația de cockpit sau capsulă rezervată exclusiv pilotului.

Ceasurile de bord complet digitale și ecranul central sunt poziționate în premieră pentru BMW extrem de aproape unul de celălalt, la același nivel. Deasupra lor se regăsește deja obligatoriul Head-Up Display full color, element tipic BMW. Praguri finisate în fibră de carbon și siglele BMW asimetrice embosate la nivelul scaunelor și instrumentelor de bord completează tabloul sportiv.

bmw-concept-z4 (21)

Adaugati comentariu