BMW cu ochii pe Salonul Auto de la Shanghai

Odată cu evoluția spectaculoasă a pieței de automobile din China producătorii de automobile au început să privească cu alți ochi Salonul Auto de la Shanghai. Printre ei se numără si marca BMW, prezentă la salon cu o sumedenie de premiere.

Piaţa chineză a crescut în ultimii ani pentru a deveni cea mai mare piaţă de automobile la nivel mondial. Cu 18,1 milioane de automobile şi autovehicule comerciale uşoare livrate în 2010, China ocupă detaşat prima poziţie pe o piaţă mondială care a totalizat 69,6 milioane unităţi. Pentru BMW Group piaţa chineză ocupă poziţia a 3-a din punct de vedere al volumelor înregistrate, cu 12% din totalul de unităţi livrate în 2010 (183 328 unităţi, +85,3%). În acest context Salonul Auto de la Shanghai joacă un rol tot mai important. În acest an BMW va fi prezent cu două premiere mondiale absolute şi trei premiere asiatice deosebit de importante.

Premieră mondială: BMW Concept M5.

Un sedan premium din clasa business, cu calităţi dinamice demne de un automobil sport foarte performant: acest concept cu o tradiţie bogată la BMW a fost reinterpretat sub forma premierei mondiale BMW Concept M5. Prototipul fascinant demonstrează cum designul sportiv al unui automobil BMW M poate fi combinat cu particularităţile estetice şi funcţionale ale unui sedan din segmentul superior. BMW Concept M5 deţine particularităţi de design expresive şi inconfundabile care oferă un indiciu asupra potenţialului dinamic uluitor pe care îl are acest sedan. Sub capotă, motorul V8 de mare turaţie, cu tehnologia M TwinPower Turbo, generează performanţe remarcabile.

Premieră mondială: BMW Seria 6 Coupé.

Ediţia 2011 a Salonului Auto de la Shanghai este scena premierei mondiale a unui automobil fascinant – noul BMW Seria 6 Coupé. Designul caroseriei, inspirat din valurile în mişcare, şi interiorul exclusivist oferă acestui model cu 2+2 locuri o apariţie impresionantă. Motoarele puternice şi tehnologia avangardistă a suspensiei stabilesc punctele de reper pentru sportivitate şi confort al călătoriei. Datorită farurilor adaptive cu LED a celei mai noi generaţii de BMW Head-Up Display şi sistemului de sonorizare Bang & Olufsen High End Surround, BMW Seria 6 Coupé furnizează accente suplimentare pentru inovaţie şi plăcerea condusului de neegalat.

Premieră asiatică: BMW Vision ConnectedDrive.

Prin prezentarea prototipului BMW Vision ConnectedDrive în cadrul ediţiei 2011 a Salonului Auto de la Shanghai, BMW oferă o imagine despre viitorul conectării inteligente a conducătorului, a automobilului şi a mediului. Designul expresiv şi tehnologia inovatoare reflectă viziunea BMW ConnectedDrive şi potenţialul pe care îl oferă pentru optimizarea confortului, pentru siguranţă şi pentru infotainment în interiorul automobilului. Prin utilizarea unui limbaj de design specific BMW, prototipul roadster cu două locuri reflectă o nouă dimensiune a plăcerii de a conduce, amplificată de interacţiunea completă cu mediul – de la deschiderea pe care o oferă conceptul roadster, până la conectivitatea pe care o oferă sistemele BMW ConnectedDrvie, cum ar fi Head-Up Display cu Augmented Reality. Efectele luminoase simbolizează fluxul de informaţii ce permite utilizarea funcţiilor inovatoare BMW ConnectedDrive.

Premieră asiatică: BMW ActiveE.

BMW a făcut un nou pas pe drumul spre o mobilitate fără nici un fel de emisii. Prin BMW ActiveE, constructorul de automobile premium subliniază activitatea intensă de dezvoltare în domeniul mobilităţii electrice din cadrul “project i”. Cunoştinţele acumulate în cadrul testelor de grup cu BMW ActiveE vor fi transpuse în dezvoltarea ulterioară a viitorului BMW i3 (cunoscut ca MegaCity Vehicle) programat a fi lansat în anul 2013. BMW ActiveE este propulsat de un motor electric de 125 kW/170 CP. Aranjamentul inteligent al componentelor transmisiei şi al sistemelor de stocare a energiei în interiorul automobilului creează condiţiile ideale pentru dinamica specifică BMW şi pentru o funcţionalitate sporită. Maşina, care este bazată pe BMW Seria 1 Coupé, oferă patru scaune integrale, un portbagaj cu capacitatea de 200 litri, tracţiune spate şi o autonomie de aproximativ 200 de kilometri în condiţii de trafic cotidian. O flotă de ActiveE va începe programul de testare în acest an în întreaga lume.

Premieră asiatică: noul BMW Seria 1 Coupé, noul BMW Seria 1 Cabriolet.

Plăcerea de neegalat a condusului în segmentul compact este acum şi mai atractivă. Cu modificări precise de design care optimizează nu doar apariţia sportivă şi elegantă, ci şi caracteristicile aerodinamice, noul BMW Seria 1 Coupé şi noul BMW Seria 1 Cabriolet vor fi prezentate publicului din Asia în premieră la Salonul Auto de la Shanghai. Ambele modele sunt comercializate pe piaţa auto din China în echipare cu motoare cu patru cilindri, puternice şi eficiente, cu VALVETRONIC. Nivelul scăzut de consum de combustibil şi cel al emisiilor, tracţiunea spate unică în segment, tehnologia avansată a suspensiei, dotările cu echipamente inovatoare şi calitatea premium au ajutat aceste modele să-şi câştige o poziţie excepţională în clasele din care fac parte.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top