BMW dă startul sezonului de sailing în România

BMW continuă parteneriatul cu Offshore Yachting Championship Romania şi în 2012. Programul de competiţii este deschis de o cursă cu tradiţie – Black Sea International Regatta, singura regată care se desfăşoară între două ţări cu ieşire la Marea Neagră.

Ca şi anul trecut, marele premiu al campionatului este participarea în Finala Mondială BMW Sailing Cup, cea mai mare competiţie de sailing dedicată sportivilor amatori. La început de iunie, echipajul câştigător de anul trecut va reprezenta pentru prima oară România la Finala Mondială BMW Sailing Cup alături de Austria, Germania, Italia, Noua Zeelandă, Portugalia, Spania şi Turcia.

Începând cu 2008, echipaje din România, Bulgaria, Ucraina, Italia, Marea Britanie şi Turcia au concurat în Black Sea International Regatta. Aceasta este singura competiţie de yachting offshore desfăşurată în apele a două ţări de la Marea Neagră. A cincea ediţie va demara pe 24 mai, în Varna, Bulgaria şi se va încheia pe 27 mai în Mangalia. Prima zi de competiţie Black Sea International Regatta va debuta cu cursele inshore la Varna pe 25 mai, câştigătorul primind Grand Mall Varna Cup. Pe 26 mai are loc cursa offshore Varna – Mangalia, totalizând 70 de mile nautice. Regata va fi încheiată de cursele offshore din Mangalia pe 27 mai.

Black Sea International Regatta este prima competiţie din cele patru programate în acest an în cadrul BMW Offshore Yachting Championship Romania. Ca şi anul precedent, marele premiu este participarea în Finala Mondială BMW Sailing Cup, cea mai mare competiţie de sailing destinată sportivilor amatori.

În perioada 30 mai – 2 iunie are loc Finala Mondială BMW Sailing Cup 2012 în Istanbul. Echipajul Simina, câştigătorul BMW Offshore Yachting Championship Romania de anul trecut, va reprezenta pentru prima dată România la această competiţie, cea mai mare de acest gen dedicată sportivilor amatori şi cu participanţi din şapte ţări de pe două continente.

Black Sea Virtual Race

Parteneriatul BMW România şi Yacht Club Romania, organizatorii campionatului, oferă încă o premieră pasionaţilor de sailing. Odată cu debutul Black Sea International Regatta are startul şi Black Sea Virtual Race. Este vorba de o competiţie de sailing on-line care foloseşte o aplicaţia sailonline.org pentru o simulare real-time deosebit de complexă care foloseşte condiţii meteo reale. Barca oficială a competiţiei va fi Soto 30 One Design, un yacht compact, rapid şi deosebit de agil, pentru o cursă dinamică şi disputată. Deja au fost atraşi participanţi din peste 40 de ţări care concurează pentru premiile oferite de BMW Group România – produse din colecţia BMW Yacht Sport.

Competiţia propune o cursă de-a lungul Mării Negre care va avea trei etape:

1. Varna (Bulgaria) – Mangalia (România)
2. Mangalia – Odessa (Ucraina) – Sevastopol (Crimeea)
3. Sevastopol – Yalta (Ucraina) – Sochi  (Rusia) – Batumi (Georgia) – Trabzon (Turcia) – Istanbul (Turcia)

Adaugati comentariu