Advertisement

BMW, Ford şi Honda anunță un nou serviciu destinat posesorilor de mașini electrice

Ford BMW Honda ChargeScape 2

ChargeScape – companie fondată de BMW, Ford şi Honda – va asigura optimizarea serviciilor de reţea pentru automobile electrice, inclusiv aplicații de tip V2G.

BMW Group, Ford Motor Company şi American Honda Motor Co., Inc. au anunţat încheierea un acord pentru a crea ChargeScape, LLC, o nouă companie deţinută în mod egal care va crea o platformă unică, rentabilă, pentru a conecta companiile de utilităţi electrice, producătorii auto şi clienţii de automobile electrice interesaţi.

Oferind beneficii atât pentru clienţii de automobile electrice, cât şi pentru companiile de utilităţi electrice din SUA şi Canada, ChargeScape va debloca o valoare complet nouă pe care automobilele electrice o pot oferi reţelei electrice, permiţând în acelaşi timp clienţilor de maşini electrice să obţină beneficii financiare printr-o varietate de servicii de încărcare gestionată şi de partajare a energiei, lucru care anterior nu fost posibil cu automobilele cu motorizare termică. Încheierea tranzacţiei şi formarea ulterioară a ChargeScape sunt în aşteptarea aprobărilor de reglementare, estimându-se ca societatea să fie operaţională la începutul anului viitor.

Bazându-se pe ani de colaborare interprofesională OVGIP (Platforma Deschisă de Integrare a Reţelei pentru Automobile), ChargeScape va elimina nevoia de integrări individuale între fiecare marcă de automobile şi fiecare companie de utilităţi electrice. Platforma ChargeScape va oferi companiilor de utilităţi electrice acces la energia bateriei dintr-un număr mare de maşini electrice. Clienţii de automobile electrice participanţi vor avea potenţialul de a obţine beneficii financiare prin încărcarea la ore “prietenoase pentru reţea” prin programe flexibile şi configurabile. În cele din urmă, clienţii de automobile electrice vor avea oportunitatea de a avea un impact şi mai semnificativ prin partajarea energiei stocate în bateriile automobilelor lor electrice cu reţeaua în perioadele de vârf prin intermediul aplicaţiilor vehicle-to-grid (V2G).

ChargeScape va permite utilizarea inteligentă a bateriilor automobilelor electrice conectate prin furnizarea în siguranţă a datelor de energie către companiile de utilităţi electrice şi către operatorii de sistem, cum ar fi răspunsul la cererea agregată, alinierea încărcării şi a utilizării bateriilor maşinilor electrice cu programul din afara orelor de vârf, cu costuri reduse şi disponibilitatea energiei din resurse regenerabile. Datorită integrării eficiente cu producătorii de automobile participanţi şi anticipării nivelurilor ridicate de înscriere a clienţilor de automobile electrice, se aşteaptă ca aceste servicii energetice să fie un beneficiu operaţional şi rentabil pentru companiile de utilităţi electrice.

Dezvoltarea acestui proiect vine într-un moment în care vânzările de automobile electrice şi infrastructura cresc rapid, aducând noi oportunităţi de a aborda provocările pentru reţeaua electrică. Mai multe automobile electrice pe drum înseamnă o cerere crescută de energie electrică pentru companiile de utilităţi în vederea încărcării. ChargeScape îşi propune să ofere servicii de management al energiei pentru a ajuta la susţinerea rezilienţei reţelei, vizând totodată viitorul capacităţilor V2G de care vor beneficia atât clienţii de automobile electrice, cât şi companiile de utilităţi electrice.

În plus, ChargeScape va juca un rol decarbonizarea reţelei. Eforturile companiei vor reduce amprenta de carbon personală a clienţilor de automobile electrice prin utilizarea energiei electrice care provine din surse de energie regenerabilă, cum ar fi cea eoliană sau solară. În timp ce integrarea perfectă între clienţii de automobile electrice şi companiile de utilităţi va fi cheia succesului în managementul energiei. În acelaşi timp, clienţii participanţi vor rămâne întotdeauna în control asupra deciziilor lor privind încărcarea şi energia.

ChargeScape intenţionează să ofere o programare gestionată a încărcării prin conexiunea automobilului, fără a necesita staţii de încărcare compatibile cu Wi-Fi. Acest lucru va sprijini mulţi clienţi de automobile electrice care acasă nu folosesc încărcătoare inteligente deoarece maşinile lor electrice ar fi altfel inaccesibile pentru serviciile de reţea.

Cei trei membri fondatori, BMW, Ford şi Honda, încurajează alţi producători de automobile să se alăture şi să deblocheze pe deplin oportunităţile oferite de ofertele de servicii de reţea ChargeScape.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top