BMW: fotograful Radu Chindriș și designerul șef Domagoj Dukec ”creionează” noul M4

Radu Chindris Domagoj Dukec autoexpert BMW M4 (2)

Pixeli, cărbune pe hârtie sau cuvinte? O discuție între fotograf și designer ”naște” un set de colaje spectaculoase. Tu ce vezi, când te uiți la noul M4? Fotograful Radu Chindriș și designerul șef Domagoj Dukec îți prezintă perspectivele lor. 

Ce cadre alege un fotograf profesionist, pentru a descrie cel mai bine noul M4? Radu Chindriș a acceptat provocarea BMW, de a surprinde esența supercarului în 5 fotografii. L-a completat șeful departamentului de design BMW, Domagoj Dukec, care a atribuit fiecărei imagini o descriere. Astfel, s-a născut un dialog atipic, între imagini și cuvinte.

Radu Chindris Domagoj Dukec autoexpert BMW M4 (2)

Radu Chindriș și Domagoj Dukec – colaborarea în detaliu

Radu a realizat o şedinţă foto specială a noului model, descriindu-l în detalii spectaculoase. Cu încadrări strânse şi un control precis al reflexiilor care foloseşte o tehnică de expuneri repetate şi „light painting”, fotograful a pus în evidenţă fiecare linie şi suprafaţă a BMW M4 – un model deosebit de sportiv care îşi etalează performanţele prin forme extrovertite pline de tensiune. În total a fost creat un set de 5 cadre care aduc în prim-plan detalii ascunse şi a pus în evidenţă perfect forma sculpturală a caroseriei.

Radu Chindris Domagoj Dukec autoexpert BMW M4 (2)

„BMW M4 este cu adevărat o sculptură. Ai 360 de grade prin care poţi să îl explorezi. Suplimentar, lumina poate să estompeze sau să pună în evidenţă multe detalii. În fiecare moment poţi descoperi elemente noi de care să te fascineze”, explică Radu Chindriş experienţa de descoperire.

Radu Chindris Domagoj Dukec autoexpert BMW M4 (2)

Imaginile au fost analizate ulterior de Domagoj Dukec, şeful de design BMW. Acesta a răspuns invitaţiei şi a oferit o perspectivă din interior, o interpretare a conţinutului relevat de fiecare fotografie. A fost o (re)întâlnire unică între creator şi creaţie, totul filtrat prin obiectivul camerei de fotografiat.

„Îmi place cum am combinat simetria și geometriile frumoase cu M4. Echilibrul dintre tăieturile capotei, deschiderile grilei duble și apoi integrarea logo-ului BMW – foarte ingenios/artistic în opinia mea.”

Radu Chindris Domagoj Dukec autoexpert BMW M4 (2)

➡ Accesează pagina de prezentare a lui M4, pe site-ul BMW! 💡

Rezultatul este un set de cinci colaje care combină imaginile lui Radu Chindriş şi declaraţiile lui Domagoj Dukec. Este o invitaţie la explorare, alături de doi ghizi excelenţi – fotografia minuţios construită şi explicaţiile creatorului. Acest dialog unic între fotograful român Radu Chindriş şi Domagoj Dukec, şeful de design BMW, va fi prezentat sub forma unor expoziţii găzduite de dealerii oficiali BMW M din România în următoarele luni.

 

Adaugati comentariu