BMW HoloActive Touch: Sistem de afișare holografic cu feedback haptic

BMW a prezentat la CES 2017 HoloActive Touch, un concept revoluționar de control al funcțiilor mașinii, care combină un sistem de afişare holografic cu un sistem de feedback haptic pentru interacţiunea cu imaginea virtuală care foloseşte ultrasunete.

Imaginea este generată printr-o tehnologie foarte asemănătoare cu sistemul Head-up Display, doar că acum proiecţia se face în interiorul automobilului.

Noua generație de interfață om-mașină duce mai departe filozofia BMW iDrive. Sistemul a fost o adevărată revoluţie în momentul lansării, impunând un nou standard în industria auto, fiind în egală măsură un substitut, dar şi o completare pentru comutatoarele şi butoanele convenţionale din automobil.

Prin sistemul Air Touch, prezentat la CES 2016 în conceptul BMW i Vision Future Interaction, BMW a prezentat un afişaj panoramic care poate fi operat asemenea unui touchscreen – cu excepţia că nu există nici un contact real.

Mixând soluțiile BMW iDrive și Air Touch, BMW HoloActive Touch combină avantajele BMW Head-Up Display, ale controlului BMW prin gesturi şi ale funcţionalităţii touchscreen intuitive cu tehnologia revoluţionară pentru a crea un gen complet nou de interfaţă a utilizatorului pentru interiorul automobilul viitorului.

Adaugati comentariu