BMW i4 M50 va fi noul Safety Car pentru campionatul MotoE

Noul model electric BMW i4 va deveni Safety Car pentru noul Campionat MotoE dedicat motocicletelor de competiție electrice.

BMW va furniza safety-car-ul pentru campionatul dedicat motocicletelor electrice numit Cupa Mondială FIM Enel Moto E. Pentru această competiție, BMW a ales noul model electric i4 în versiune de top M50. Modelul va fi prezentat cu ocazia Grand Prix-ului de Motociclism al Austriei, care are loc la 15 august pe Red Bull Ring (Austria). Acesta va înlocui BMW i8 Safety Car, care anterior a condus plutonul în competiţia motocicletelor electrice, care are loc în cadrul programului de susţinere pentru MotoGP.

BMW i4 M50 devine safety car

Noul safetycar electric dispune de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, pentru o putere totală de 544 CP și un cuplul maxim de 795 Nm.

„Cu BMW i4 M50, intrăm într-o nouă eră şi prezentăm primul nostru M cu un sistem de propulsie complet electric”, spune Markus Flasch, directorul executiv BMW M GmbH. „Prin primul automobil BMW M electric stabilim cursul pentru un viitor, în care combinaţia dintre automobile extrem de sportive şi performante şi electrificare este o temă interesantă. Arătăm că tot ceea ce oamenii au ajuns să preţuiască la M – experienţa de condus plină de emoţie tipică M, cu sportivitate, putere şi dinamică – este posibilă şi într-un automobil complet electric. În timp ce versiunea de producţie a modelului Gran Coupé cu patru uşi va intra pe piaţă în toamnă, fanii noştri se pot bucura de premiera mondială pe circuit în această vară. Nu ar putea exista un Safety Car mai potrivit pentru MotoE decât BMW i4 M50 – performanţă pură, complet electrică. Aşteptăm cu nerăbdare premiera de la Spielberg.”

Cupa Mondială MotoE face parte din calendarul Campionatului Mondial Moto GP din 2019. Competiția folosește motociclete electrice Energica.

Via BMW

 

Adaugati comentariu