Advertisement

BMW i5 este fratele mai mare al lui i3 – primele imagini

Schițele următorului noului BMW i5 au ajuns pe internet. Următorul model din gama ecologică i a mărcii bavareze va fi mai mare și mai spațios decât actualul i3.

Imaginile spion anunță un design cu influențe clare venite din zona celui mai mic BMW i, actualul i3. Proporțiile ceva mai generoase ale caroseriei au permis, însă, creionarea unui profil mai dinamic, cu un spate mai plonjat, inspirat de cel al port-drapelului i8.

Deschiderea inversată a ușilor de la i3 a fost păstrată, montatul central fiind, de asemenea, absent. Spre deosebire de i3, la i5 portierele vor putea fi acționate și individual, fără ca ușile din față să mai fie deschise înaintea celor din spate.

Puterea maximă va depăși pragul de 170 CP atins în prezent de i3, în timp ce autonomia va fi cu siguranță plasată în perimetrul 500-600 km, performanță posibilă grație noii generații de baterii Li-Ion, prezente deja pe modele precum Opel Ampera-e sau viitoarea Tesla Model 3.

Noul BMW i5 este așteptat pe piață până în 2020, gama BMW i urmând să fie extinsă și cu un crossover de talie compactă. BMW a înregistrat deja întregul spectru de denumiri pentru gama i, de la i1 la i9.

bmw-i5-b

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top