BMW i5 va debuta oficial în octombrie 2023

BMW i5 autoexpert.ro

BMW se pregătește pentru o nouă lansare de model electric. Sedanul i5, varianta complet electrică a Seriei 5 va fi prezentată oficial în luna octombrie.

BMW se află în ultima fază de testare cu noul model electric sedan i5. Constructorul din Bavaria a publicat un nou set de imagini cu modelul electric camuflat în timpul testelor de șosea desfășurate pe drumurile publice din Franța. Modelul se află în teste de drum încă din februarie 2022, cele mai recente sesiuni având loc la centrul de testare din Miramas, Franța.

BMW i5 autoexpert.ro

BMW i5 va debuta comercial în octombrie

Modelul sedan electric de clasă medie trece prin calibrările finale ale suspensiei, dar și pentru sistemele de condus semi-autonom. Modelul i5 va folosi un sistem numit Highway Assistant cu schimbarea automată a benzii de rulare. Acesta va fi activat atunci când cel de la volan privvește în oglinda retrovizoare exterioară.

BMW i5 autoexpert.ro

BMW anunță și două dintre variantele viitorului model de serie i5. Acestea vor fi BMW i5 M60 xDrive și i5 eDrive40. Cea din urmă va folosi un singur motor electric amplasat pe puntea spate, iar varianta M60 va dispune de două motoare electrice și tracțiune integrală. Modelul electric i5 face parte din a opta generație a modelului Seria 5 ce va intra în producție în această vară la uzina BMW din Dingolfing, Germania. Debutul comercial va avea loc în luna octombrie 2023.

BMW i5 autoexpert.ro

Noua generație BMW Seria 5 va dispune și de o versiune break ce va fi lansată ulterior, în primăvara anului 2024.

Via BMW

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top