BMW i8 ar putea primi un alt motor și un plus de putere

Cei mai mulți oameni au fost un pic dezamăgiți de puterea totală a lui BMW i8 atunci când au auzit cifra de 362 cai putere, însă cei care au condus mașina au confirmat faptul că, fără să fie un supercar adevărat, BMW i8 nu duce lipsă de putere.

Totuși, piața geme de zvonuri cum că BMW ar pregăti o mutare pentru hibridul lor sportiv care îi va aduce mai multă putere. Totuși, cei care speră la o versiune M a lui i8 trebuie să mai aștepte pentru că zvonurile indică altceva.

Responsabil pentru boost este noul motor bi-turbo de doi litri și în patru cilindri care poate dezvolta de unul singur 300 de cai putere în cap. Asta înseamnă că, fără a umbla deloc la componenta  electrică a sistemului hibrid, viitorul BMW i8 va putea dezvolta în total 450 de cai putere, o creștere semnificativă de aproape 30% față de cifra actuală.

Cei care așteaptă un i8 încă și mai puternic nu trebuie să dispere, însă, pentru că sursele celor de la AutoExpress responsabile și pentru restul informațiilor furnizate până acum spun că șasiul lui i8 ar mai putea duce încă 400 de cai putere peste cei 450 promiși.

bmw i8 - autoexpert.ro (4)

Aceleași surse spun că BMW se va strădui din greu să mențină masa totală a lui i8 aceeași, în ciuda cilindrului în plus adăugat. Cum va reuși să facă asta la o mașină care folosește din plin fibra de carbon, vei întreba, iar noi îți vom răspunde: în stilul lansat de Mercedes-Benz în urmă cu o jumătate de secol prin renunțarea la a mai vopsi unele elemente exterioare din fibră de carbon. În plus, și interiorul va suferi unele intervenții care vor îndepărta elementele non-vitale, însă nu ni se spune și care ar fi acestea. Nu te aștepta la un interior golaș în genul versiunilor extreme de la Lamborghini, spre exemplu, pentru că nu credem că BMW va merge chiar atât de departe.

Noul i8 este anunțat pentru anul 2016 deci ne putem aștepta să-l vedem oricând începând cu salonul de la Frankfurt din toamna acestui an. Mai curioși am fi, însă, să-l și conducem.

Adaugati comentariu