BMW: În 2023, circa 15% din vânzările grupului vor fi mașini 100% electrice

Oliver Zipse - BMW Annual Conferrence 2023

BMW a prezentat proiecțiile sale pentru anul 2023 și cei ce vor urma. Grupul german se așteaptă ca 15% dintre mașinile vândute să fie 100% electrice în acest an, iar în 2026 acest procent să crească la 30%.

După ce a prezentat rezultate financiare pentru 2022 în linie cu estimările anterioare la finalul săptămânii trecute, grupul german BMW a dat acum detalii despre viitorul mărcilor sale – BMW, Mini, Rolls-Royce.

Conform oficialilor BMW, este estimată pentru 2023 „o creștere profitabilă”. Principalii factori de creștere în 2023 vor fi vehiculele complet electrice (BEV) și modelele din segmentul premium high-end – cum ar fi Seria 7, noua versiune X7 și familia de modele Rolls-Royce.

„În acest segment superior, BMW Group se așteaptă la o creștere în intervalul procentual de două cifre pentru anul financiar curent. (…)În general, BMW Group se așteaptă ca livrările sale către clienții din întreaga lume să crească ușor în 2023”, menționează șefii grupului german.

Creșterea vânzărilor de electrice și vehicule de lux va asigura premisele pentru atingerea în 2023 a unei marje de profit cuprinsă între 8% și 10%.

„Grupul BMW dă dovadă de un grad ridicat de rezistență, mai ales în condiții dificile. Compania anticipează evoluțiile din mediul economic într-un stadiu incipient și ia măsuri în consecință. Un nivel ridicat de flexibilitate, combinat cu performanța noastră operațională, s-a dovedit a fi combinația eficientă pentru asigurarea succesului BMW Group, chiar și în fața unui mediu volatil”, a declarat Oliver Zipse, președintele Consiliului de Administrație al BMW AG.

215.000 de mașini BMW 100% electrice în 2022

În anul anterior, BMW Group și-a dublat vânzările de mașini complet electrice la peste 215.000 de unități, subliniind rolul său de pionier în mobilitatea electrică. Compania a livrat din nou semnificativ mai multe vehicule complet electrice decât concurenții săi direcți.

Totodată, eficiența tot mai mare a motoarelor sale cu ardere internă, a contribuit la reducerea emisiilor de CO₂ ale flotei grupului, în special în Europa. Conform cifrelor preliminare, emisiile flotei BMW Group din UE au scăzut la 105 gr. CO₂/km în 2022. BMW Group a depășit astfel semnificativ valoarea țintă de 127,5 gr. CO₂/km pentru flota sa. O reducere suplimentară este așteptată în 2023.

„Ne dorim să avem o creștere semnificativă a vehiculelor complet electrice în acest an și ne așteptăm ca ele să reprezinte 15% din vânzările noastre totale în 2023”, a spus Zipse.

Odată cu lansarea noului BMW Seria 5 și a BMW i5 complet electric, BMW Group va avea un model 100% electric în aproape fiecare segment major al afacerii sale. Gama de produse electrice va fi completată la sfârșitul anului de BMW iX2 și, în premieră absolută, în 2024 va fi lansat primul break complet electric. În plus, mărcile Mini și Rolls-Royce vor fi complet electrice în mai puțin de zece ani.

Mini și Rolls Royce, mărci 100% electrice

Marca Mini este pe drumul către un viitor complet electric. O primă imagine a viitorului Mini a fost oferită în vara lui 2022 prin conceptul Aceman. Primele vehicule electrice din noua familie a mărcii britanice deținută de grupul BMW urmează să fie lansate pe piață anul acesta.

Tot în 2023, la uzina din Leipzig va debuta producția noului Mini Countryman. Crossoverul va fi oferit atât cu un tren de propulsie pur electric, cât și cu motoare cu ardere internă. Prima decapotabilă din lume cu un sistem de propulsie pur electric vine tot de la Mini – o ediție limitată Cooper SE Cabriolet va fi disponibilă în Europa din aprilie.

La nivelul anului 2030, marca de lux Rolls-Royce va avea, de asemenea, o ofertă exclusiv electrică. Debutul a fost deja făcut prin modelul complet electric Spectre, prezentat în premieră mondială în 2022, care va ajunge la primii clienți în acest an.

Cu o gamă compusă din tot mai multe mașini 100% electrice, grupul bacarez anticipează o traiectorie de creștere abruptă în următorii ani: în 2024, cel puțin una din cinci mașinile noi ale companiei va avea un sistem de propulsie complet electric. Apoi, în 2025, fiecare al patrulea vehicul nou livrat ar trebui să fie 100% electric, iar în 2026 aproximativ unul din trei.

– BMW va lansa modele cu motor termic în 2027

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top