BMW în topul fiabilității realizat de ADAC

BMW X3, BMW Seria 1 şi MINI se impun ca cele mai fiabile automobile din segment. Clasări pe podium pentru BMW Seria 5 şi BMW Seria 3.

ADAC, Clubul Auto German, este cel mai mare club auto din lume cu 17 milioane de membrii şi 27 milioane de automobile. Prin urmare “Îngerul galben” (Gelber Engel) este unul din cele mai solicitate servicii de intervenţii din lume şi este baza unui studiu de fiabilitate pentru modelele care rulează în Germania. Pentru evaluare sunt considerate doar defecţiunile tehnice care fac imposibilă deplasarea.

BMW se impune detaşat în clasa medie. Aici BMW X3 este de ani de zile etalonul fiabilităţii, în timp ce BMW Seria 3 ocupă poziţia a treia. Cu un număr deosebit de mic de defecţiuni în ultimul an, MINI şi BMW Seria 1 ocupă prima poziţie în segmentele pe care le reprezintă, în timp ce BMW Seria 5 se clasează pe locul al doilea. În final BMW Group are în toate clasele unde este reprezentat un model pe prima sau cea de-a doua poziţie.

O bună întreţinere a automobilului este un factor important în asigurarea fiabilităţii. Condition Based Service este un sistem care monitorizează modul de utilizare al maşini şi indică, prin informaţiile oferite de computerul de bord, momentul optim pentru realizarea operaţiunilor de întreţinere.  Astfel, intervalele pentru schimbul plăcuţelor de frână, de exemplu, nu sunt fixe, ele sunt determinate dinamic în funcţie de stilul de condus al utilizatorului.

În 2011 studiul monitorizează modelele fabricate între 2005 şi 2010. Pentru relevanţă sunt luate în calcul doar automobilele care în această perioadă au un număr total de cel puţin 50.000 înmatriculări şi cel puţin un an cu 10.000 înmatriculări.

„Rezultatele studiului ADAC trebuie să fie importante şi pentru clienţii români. Germania este cea mai importantă piaţă pentru BMW şi pentru principalii noştri competitori. Suplimentar, studiul măsoară rezultate statistice clare, nu este construit pe opinia subiectivă a unor specialişti”, a explicat Marco Schulz, director general BMW România.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top