BMW între realitatea virtuală şi augmentată

BMW Group face apel la realitatea virtuală (VR) şi cea augmentată (AR) în procesul de producţie şi control al calităţii.

Datorită evoluţiei tehnologice, astăzi, realitatea virtuală (imagini create artificial) este din ce în ce mai greu de distins de cea reală. In realitatea augmentată, ilustraţiile complementează imaginile reale. Cele două realităţi – AR şi VR – pot fi urmărite cu ajutorul unor ochelari speciali sau pe display-ul computerului.

In procesul de producţie dar şi în cel de calificare aceste realităţi pot reprezenta unelte puternice. Cu atât mai mult, cu cât nu necesită o pregătire specială de exploatare.

Planificarea locului de muncă

Graţie VR, proiectanţii pot să realizeze zone de producţie complet virtuale şi au ocazia să le testeze tridimensional. In ultimii ani, BMW Group a scanat digital cu aparate speciale şi camere de mare rezoluţie toate colţurile fabricilor. Acum, proiectanţii pot să asambleze şi să combine virtual diverse zone şi componente ale unei fabrici, de la rafturi la posturi de lucruri şi utilaje, alegând astfel varianta cea mai eficientă a spaţiului de lucru.

Citeste articolul integral pe autoexpertindustry.ro

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top