BMW investește 1,7 mld. USD pentru a construi automobile electrice în SUA

BMW investește în SUA autoexpert.ro

BMW Group continuă derularea planului său de mobilitate electrică printr-o nouă investiţie în SUA. Astfel, extinde uzina din Spartanburg, implicit, producţia de automobile în SUA. CEO-ul BMW Group, Oliver Zipse, a anunţat astăzi că BMW investește 1,7 miliarde de dolari în operaţiunile companiei din SUA. Investiția include un miliard de dolari în pregătirea pentru producţia de automobile electrice la unitatea de producţie existentă a companiei din Carolina de Sud (SUA) şi 700 de milioane de dolari pentru a construi o nouă unitate de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune în Woodruff (Carolina de Sud). Până în 2030, BMW Group va construi cel puţin şase modele electrice în SUA.

 

Alături de Zipse, la uzina din Spartanburg au fost prezenţi Henry McMaster (guvernator al statului Carolina de Sud), Harry Lightsey III (Secretar de Stat pentru Comerţ), David Britt (preşedinte al Comitetului de Dezvoltare Economică a Comitatului Spartanburg) şi Kenneth Gist (primar al oraşului Woodruff). Oliver Zipse a anunţat, de asemenea, un acord pentru aprovizionarea cu baterii litiu-ion de generaţie viitoare de la Envision AESC, care va construi o nouă fabrică în statul american.

 

„De decenii, uzina din Spartanburg a fost un reper al succesului global al BMW Group. Casa modelelor BMW X care sunt atât de populare în întreaga lume. În viitor va fi şi un vector major pentru strategia noastră de electrificare, iar aici vom produce cel puţin şase modele BMW X electrice până în 2030. Aceasta înseamnă: «Casa X» devine şi «Casa Automobilelor Electrice»”, a spus Zipse miercuri.

„În plus, putem prezenta principiul <<local pentru local>> al BMW Group: celulele de baterii nou dezvoltate de a şasea generaţie, care au fost proiectate special pentru automobilele electrice de următoarea generaţie de automobile, vor proveni de aici, din Carolina de Sud, unde X devine electric”.

BMW investește în SUA autoexpert.ro

BMW investește 700 de mil. USD pentru baterii

În conformitate cu principiul „local pentru local”, BMW Group îşi propune ca achiziţia celulelor de baterii pentru automobilele sale electrice să se facă de acolo unde are loc producţia. Compania şi-a găsit un partener în Envision AESC, care va construi o nouă fabrică de baterii în Carolina de Sud, pentru a aproviziona uzina din Spartanburg. Envision va produce celule rotunde de baterii litiu-ion nou dezvoltate, care au fost concepute special pentru a şasea generaţie de tehnologie BMW eDrive şi care vor fi utilizate în următoarea generaţie de automobile electrice NEUE KLASSE. Capacitatea anuală a fabricii de celule de baterii va fi de până la 30 GWh.

Noul format de baterie va creşte densitatea de energie cu peste 20%, va îmbunătăţi viteza de încărcare cu până la 30% şi va îmbunătăţi autonomia cu până la 30%. În acelaşi timp, emisiile de CO2 din producţia de celule vor fi reduse cu până la 60% prin utilizarea parţială a materialelor secundare de litiu, cobalt şi nichel, precum şi a energiei regenerabile pentru producţie.

 

BMW Group a anunţat deja că vor fi construite alte patru fabrici de celule de baterii în Europa şi China pentru a satisface cererea de celule de baterii de următoarea generaţie. Fabricile de celule sunt construite de parteneri, iar fiecare uzină va avea o capacitate anuală de până la 20 GWh.

 

Investiţii crescute şi capacitatea de producţie extinsă în Carolina de Sud

Din suma totală de 1,7 miliarde de dolari anunţată astăzi, BMW investește 700 de milioane în construirea unui nou centru de asamblare a bateriilor BMW de înaltă tensiune în Woodruff (Carolina de Sud), lângă uzina din Spartanburg. Noua unitate va acoperi aproximativ 93.000 de metri pătraţi şi va produce baterii de următoarea generaţie pentru automobile electrice. Acolo vor fi create aproximativ 300 de noi locuri de muncă.

via BMW

 

Adaugati comentariu