BMW Isetta recreat din piese LEGO

Un fan a recreat celebrul model BMW Isetta din 851 piese LEGO. Rezultatul este atât de reușit încât LEGO ar putea introduce acest set în producția de serie.

Istoria modelului BMW Isetta este una care nu mai necesită prezentare. Modelul cu o singură portieră amplasată în partea din față avea să ajute compania germană într-o perioadă dificilă.

Făcând parte din mini-automobilele create după cel de-al doilea Război Mondial, modelul a fost creat de compania italiană Iso, achiziționată ulterior de BMW. În 1955, BMW lansa modelul Isetta. BMW a preluat licenţa Isetta în 1954 şi a îmbunătăţit-o cu o motorizare proprie, monocilindru, pregătind modelul pentru lansarea din 1955. BMW Isetta 250 Standard dispunea de un motor cu capacitate cilindrică de 250 cmc, care dezvolta 12 CP şi asigura o viteză maximă de 85 km/h.

Micul model se bucură și astăzi de o popularitate aparte. Dovadă este și macheta creată cu piese Lego de un fan al mărcii. Acesta a folosit 851 de piese pentru a recrea modelul Isetta, iar rezultatul este remarcabil. Există inclusiv portiera frontală ce se poate deschide și volanul atașat de aceasta.

Macheta a fost propusă celor de la Lego prin intermediul platformei Ideas Lego, iar dacă fanii o vor vota, kitul BMW Isetta LEGO poate deveni realitate.

Via BMWBlog

Adaugati comentariu