BMW iX M60: fotografii și informații oficiale

BMW a lansat varianta de top a noului său SUV electric: iX M60 cu o putere de 619 CP și autonomie de 575 kilometri.

BMW își completează gama SUV-ului electric iX cu o versiune de top ce poartă faimoasa literă M a diviziei sportive. Constructorul german descrie noul model ca fiind tot ce este mai bun din universurile i, X și M.

Debutul lui BMW iX M60 marchează un reper în istoria BMW M GmbH, care a început acum 50 de ani. Împreună cu BMW i4 M50, acesta întruchipează intrarea mărcii BMW M în segmentul automobilelor de performanţă electrice.

BMW iX M60

Versiunea de top a modelului electric iX este echipată cu două motoare electrice ce oferă împreună 540 Cp și 1015 Nm. Dacă cel de la volan activează modul Sport și funcția Launch Control, puterea crește momentan la 619 CP, iar cuplul la 1100 Nm. În acest caz, accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 3.9 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/oră.

Pentru a alimenta cele două motoare electrice, iX M60 folosește o baterie de 105.2 kWh, ceea ce îi oferă modelului o autonomie oficială de 575 kilometri.

Vizual, varianta M60 se deosebește printr-o serie de detalii. Sigla M60 amplasată pe hayon este primul indiciu, jantele Aero Bi-Color de 21 inch (sau 22 inch, opțional), etrieri albaștri pentru sistemul de frânare și pachetul exterior, opțional, BMW Individual Titanium Bronze.

Suspensia pneumatică adaptivă, direcția integrală și sistemul de frânare M Sport fac parte din echiparea standard a noului model. BMW iX M60 mai primește și farurile Laser, plafonul panoramic, instrumentele de bord digitale cu ecran de 12.3 inch, alături de display-ul central de 14.9 inch, sistem audio Bowers&Wilkins cu 30 difuzoare.

Via BMW

Adaugati comentariu