BMW iX şi BMW i4 vor costa în România cât X5 și Seria 4!

BMW iX autoexpert.ro

Cu câteva luni înainte de a fi disponibile în România, BMW iX și BMW i4 au primit deja câteva zeci de comenzi ferme. Iar prețurile lor vor fi la nivelul versiunilor cu motoare convenționale.

BMW se pregătește de ofensiva electrică. După i3 și iX3, care sunt deja în oferta bavarezilor pentru România, vor apărea în curând ale două modele. BMW iX și BMW i4 sunt viitoarele modele electrice care vor întregi gama cu emisii zero a mărcii.

BMW iX și BMW i4 au zeci de comenzi ferme

”Estimăm că până la sfârşitul anului aproximativ 20% din vânzările BMW şi 30% din vânzările MINI în România vor fi deja modele electrificate, electrice şi plug-in. Avem produse foarte bune, noi modele importante planificate în perioada următoare şi o reţea puternică. Suntem poziţionaţi pentru a face electrificarea main stream pentru BMW Group în România”, declară Dr. Josef Reiter, director general BMW Group România.

BMW iX joacă în segmentul în care marca are cele mai mari vânzări, cu X5. Va fi pus în vânzare la jumătatea lunii noiembrie. Versiunea de bază, iX xDrive40, va avea două motoare totalizând 326 CP, o autonomie de 425 km și va costa 78.838 euro cu TVA, adică la fel ca X5 xDrive40d și xDrive45e. Și asta, fără a lua în calcul programul Rabla! Am ajuns să trăim momentul în care mașinile electrice costă cât cele convenționale.

➡ Test drive BMW X5 M50d 💡

Motoarele electrice dezvoltate de nemți pentru noile modele sunt foarte eficiente. A cincea generație BMW eDrive asigură un randament de top în industrie, de 93%.10 minute petrecute la priză vor asigura prelungirea călătoriei cu 150 km. Comenzile ferme primite deja de BMW acoperă 75% din targetul pentru finalul lui 2021!

BMW-i4-autoexpert.ro

➡ BMW și-a dublat vânzările în primul trimestru din 2021 💡

Coupe-ul cu 4 uși BMW i4 poate fi considerat versiunea electrică a Seriei 4, deși nu are nimic în comun cu aceasta. La startul vânzărilor, vor fi disponibile două versiuni. Cea de bază, eDrive40, vine cu un singur motor electric care dezvoltă 340 CP, și va costa 52.955 euro în versiunea standard. Adică cu 833 de euro peste 420d Gran Coupe, de 190 CP. După aplicarea bonusului Rabla, prețul scade cu peste 10.000 euro. Brusc, trecererea la electrice nu mai pare prea grea. Îl vei putea cumpăra în România din februarie 2022.

 

 

 

 

 

Adaugati comentariu