BMW la Salonul Auto de la Detroit 2011

Cele mai noi modele BMW prezentate la Salonul Auto de la Detroit stau sub semnul designului emoţional. Este vorba de modele cabriolet şi coupe care impresionează prin dinamică, dar respectă noua direcţie a mărcii pentru eficienţă de neegalat.

În prim plan va fi premiera mondială a noului BMW Seria 6 Cabriolet. Noua versiune a acestui BMW decapotabil de mari dimensiuni impresionează prin linia puternică şi totuşi elegantă care marchează experienţa exclusivistă a condusului.

Tot la NAIAS 2011 îşi va face debutul cel mai noul model al gamei M GmbH. BMW Seria 1 M Coupé reprezintă cea mai spectaculoasă completare a lumii automobilelor sport foarte performante şi transmite sentimentul aparte M în premieră în acest segment.

Noul BMW Seria 6 Cabriolet
Premiera mondială a noului BMW Seria 6 Cabriolet va avea loc sub reflectoarele ediţiei 2011 a NAIAS. Liniile cursive şi proporţiile sportive atât de specifice unui BMW cabriolet oferă modelului cu patru locuri o apariţie care taie răsuflarea – cu acoperişul deschis, dar şi cu el închis. Softtop-ul, cu un design specific pentru Seria 6, poate fi deschis complet automat în doar 19 secunde. La lansarea pe piaţa auto din America de Nord, BMW 650i Cabriolet va fi disponibil cu un motor V8 – dezvoltă 300 kW/407 CP -, cu BMW TwinPower Turbo şi injecţie directă care poate fi combinat fie cu o transmisie manuală cu şase trepte, fie cu una automată sport cu opt rapoarte. 

Dinamică de motorsport într-o nouă formă: BMW Seria 1 M Coupé
BMW Seria 1 M Coupé este echipat cu un motor de 3,0 litri cu şase cilindri dispuşi în linie, cu M TwinPower Turbo şi injecţie directă. Propulsorul dezvoltă o putere 250 kW/340 CP la o turaţie de 5900 rpm şi un cuplu maxim de 450 Nm (500 Nm cu overboost) între 1500 şi 4500 rpm. BMW Seria 1 M Coupé accelerează în 4,9 secunde de la 0 la 100 km/h şi atinge 200 km/h după 17,3 secunde.

Profil accentuat: noul BMW Seria 1 Coupé şi noul BMW Seria 1 Cabriolet
Motoarele puternice, tracţiunea spate tipică pentru marcă şi agilitatea remarcabilă sunt atuurile care scot în evidenţă BMW Seria 1 Coupé şi BMW Seria 1 Cabriolet. Aceste automobile posedă caracteristici unice în segmentul compact premium. Profilul inconfundabil al celor două modele, care reprezintă gama de bază în portofoliul BMW pe piaţa auto din America de Nord, este mai accentuat ca niciodată.

Succesorul unui important succes de piaţă: noul BMW X3
Noul BMW X3 are misiunea de a continua povestea de succes a predecesorului său – din care au fost vândute 600.000 unităţi la nivel mondial – cu un nivel mai mare de agilitate, confort optimizat şi spaţiu mai generos. Comparativ cu modelul precedent, caroseria noului BMW X3, produsă la uzina BMW din Spartanburg (Carolina de Sud), este mai lungă cu 83 milimetri, mai lată cu 28 milimetri şi mai înaltă cu 12 milimetri. Ampatamentul a fost extins cu 15 milimetri, la un total de 2.810 milimetri.

Prin tehnologia de tracţiune integrală BMW xDrive şi motoarele moderne – cu şase cilindri dispuşi în linie -, care furnizează 190 kW/258 CP la BMW X3 xDrive28i şi 225 kW/306 CP la BMW X3 xDrive35i, acest Sports Activity Vehicle stabileşte standardele în ceea ce priveşte plăcerea condusului şi eficienţa. 

BMW EfficientDynamics stabileşte standarde şi deschide perspective
O cale spre condusul fără nici un fel de emisii CO2 a fost dezvăluită anul trecut, la NAIAS 2010, sub forma BMW Concept ActiveE. Echipat cu o transmisie integral electrică şi cu o tehnologie inovatoare de stocare a energiei electrice, automobilul – dezvoltat pe baza modelului BMW Seria 1 Coupé – este pregătit să fie utilizat în traficul cotidian. Încă din vara anului 2011 o flotă extinsă de modele de test este destinată utilizatori privaţi din USA. Experienţa şi informaţiile acumulate vor fi utilizate ulterior la dezvoltarea transmisiilor electrice, care vor fi folosite de BMW Group pentru dezvoltarea Megacity Vehicle.

BMW ConnectedDrive: o reţea extinsă, plăcere mai mare a condusului
BMW are o tradiţie bogată în dezvoltarea noilor tehnologii – în acest caz în realizarea unei conexiuni inteligente între conducător, automobil şi lumea exterioară. Sistemele de asistare a conducătorului şi serviciile de mobilitate oferite de BMW ConnectedDrive optimizează confortul, utilizarea gamei de infotainment şi siguranţa condusului. Cele mai recente inovaţii în acest domeniu vor fi prezentate la NAIAS 2011, inovaţii care vor menţine şi vor extinde poziţia de lider pe care BMW o are în acest sector.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top