BMW lansează noul X4 M40i

BMW a prezentat săptămâna trecuta o nouă versiune sport de top pentru SUV-ul X4 – M40i, ce dezvoltă 360 CP și atinge 0-100 km/h în doar 4.9 secunde, devenind astfel cel mai puternic X4 existent pe piață.

Vorbim totuși de un model cu apartenență exclusivă în familia BMW M Performance, iar fișa tehnică ne dă de înțeles că nu avem de-a face cu orice BMW X4, ci cu cea mai puternică versiune existentă pe piață la momentul actual – BMW X4 M40i este animat de un motor TwinPower Turbo de 3.0 litri ce dezvoltă circa 360 CP și un cuplu de 465 Nm, având o accelerație de 0-100 km/h de doar 4.9 secunde și atingând o viteză maximă de 250 km/h.

Noul motor beneficiază de tehnologia TwinScroll Turbo – o turbină alimentată separat de la două grupe de câte trei cilindri, injecție High Precision, sistem de control variabil al arborelui cu came Double VANOS cât și de Valvetronic – sistem de control variabil al supapelor. Printre sistemele ce completează noul motor BMW regăsim funcțiile Auto Start Stop sau Brake Energy Regeneration, cât și o mulțime de alte modificări menite să îmbunătățească consumul de energie al componentelor auxiliare, precum integrarea turbocompresorului în galeria de evacuare, fapt ce contribuie semnificativ la optimizarea foarte eficientă a puterii motorului.

Motorul este cuplat la o transmisie sport Steptronic în opt trepte, disponibilă în mod standard pe această motorizare, reglajul programului de schimbare viteze fiind special adaptat pentru specificațiile sportive ale motorului, îmbunătățind reacțiile automobilului în rapoartele de schimbare de viteză în modul sport.

BMW X4 M40i

Pentru a completa adiția unui motor mult mai puternic decât cele montate până acum în gamă, BMW echipează noul M40i cu un șasiu sport, o suspensie reglabilă, arcuri mai rigide cât și bare stabilizatoare raforsate (atât pe puntea față cât și pe cea spate), reducând tendința de ruliu si optimizând astfel dinamica. Tot în materie de stabilitate, M40i beneficiază de o direcție sport variabilă cât și de tracțiune integrală xDrive, având sistemul Performance Control ca și dotare standard – mai mult, versiunea de tracțiune integrală xDrive ce echipează M40i a fost configurată special să pună mai mult accent pe roțile spate, caracteristică tipică M Performance. 

În materie de design, noul BMW X4 M40i beneficiază de o nuanță disponibilă exclusiv pe această versiune – Long Beach Blue, cât și de un set de jante de 20 inch, cu design double-spoke, sistem de evacuare sport cu țevi de eșapament Chrome Black pe ambele părți – toate acestea accentuează caracterul sport al noii versiuni. Detaliile specifice M le regăsim și la interior, prin personalizarea elementelor precum volanul, schimbătorul, scaunele sau pragurile ușilor. 

Adaugati comentariu