BMW lansează oficial Seria 4: mai mult sau mai puțin decât un Seria 3?

Bavarezii au ales să individualizeze versiunea Coupe a lui Seria 3 prin definirea unui nou model în gamă cu titulatura Seria 4. Noul indicativ reprezintă mai mult decât o versiune Coupe a lui Seria 3, prin integrarea unui set extins de modificări aplicate modelului de bază.

Noul BMW Seria 4 va debuta oficial la Salonul Auto de la Frankurt din toamna, dar, pana atunci, bavarezii ne ofera primele informatii legate de cel mai nou coupe produs de BMW. Zvonurile cum ca BMW va renunta la indicativul Seria 3 Coupe in favoarea unui nou model circula de mai mult timp prin industrie, iar alegerea nemtilor pare a fi cea corecta. Un plus de individualizare nu strica niciodata in categoria masinilor de imagine, iar Audi a demonstrat deja ca strategia functioneaza atunci cand au lansat modelul A5 ca o versiune coupe a lui A4. Ramane de vazut daca Mercedes-Benz va urma aceeasi strategie cu noua generatie Clasa C.

Din punct de vedere estetic Seria 4 preia o mare parte din imaginea lui Seria 3, in special in partea frontala. Linia de coupe este ceva mai accentuata in comparatie cu Seria 3 Coupe, iar spatele aduce cateva elemente stiliste noi in persoana unui mic eleron integrat in linia portbagajului si a stopurilor cu o forma noua. O alta noutate este insertia triunghiulara plasata in partea inferioara a aripilor fata.

Imaginea generala a masinii are de castigat si de pe urma ecartamentelor fata/spate marite si a suspensiei mai joase cu 10 mm fata de Seria 3. Drept rezultat noul Seria 4 este BMW-ul cu cel mai jos centru de greutate din istoria marcii, prin urmare o premisa dinamica pozitiva.

Dupa cum era de asteptat, interiorului nu aduce noutati notabile in comparatie cu Seria 3, asa ca pragmatismul si calitatea raman coordonatele principale ale plansei de bord. Noul Seria 4 va fi disponibil initial cu un motor diesel 420d/181 CP si doua motoare pe benzina turbo 425i/245 CP si 435i/302 CP, toate trei oferite standard cu transmisie manuala cu 6 trepte si optional cu transmisie automata cu 8 trepte. In viitor isi vor face aparitia si indicativele 420i/181 CP, 430d/254 CP si 435d/309 CP. Cel mai puternic motor diesel va fi disponibil exclusiv cu tractiunea integrala xDrive.

Cel mai puternic Seria 4 va fi noul BMW M4 ce va fi propulsat (foarte probabil) de o versiune de top cu supraalimentara dubla a motorului cu sase cilindri in linie pe benzina folosit de 435i, ce va produce in jur de 440 CP.

Adaugati comentariu