BMW M Drive Tour 2012 – București

Ce-ar putea să reproducă, în mintea unui adult, trăirile copilăriei, când așteptai nerăbdător venirea lui Moș Crăciun? Poate participarea la M Drive Tour, cu noul M5 în prim plan.

Cam așa a decurs ziua premergătoare evenimentului pentru mine. Ca un 24 decembrie în timpurile în care Moș Crăciun „se strecura pe horn” chiar și-n casele fără sobă sau șemineu. Vremurile alea în care mașinuțele de jucărie „desenau” cele mai frumoase zâmbete pe chipurile inocente ale copiilor. Tot despre mașinuțe e vorba și acum, doar că nu mai sunt pentru copii; ci jucării pentru oamenii mari, responsabili și cu venituri consistente. Bine ați venit în lumea BMW M.

M Drive Tour devine de la an la an o declarație din ce în ce mai puternică a disponibilităților tehnice și logistice, a nivelului de rafinament în performanță pe care divizia sportivă a constructorului bavarez le-a atins. După 40 de ani de istorie, la propriu, dar mai ales la figurat, M este cu siguranță cea mai puternică literă din lume. Cel puțin din lumea auto!

Evenimentul desfășurat la București și-a stabilit drept cartier general aeroportul internațional Băneasa. Proaspăt ieșit din uzul operatorilor comerciali, acesta s-a dovedit „casă” excelentă pentru desfășurătorul M Drive Tour 2012. Gazdă ne-a fost Claudiu. Claudiu David, omul care după ce a făcut o figură frumoasă în motorsport atât la nivel național, cât și peste hotare, a îmbrăcat haina de instructor autorizat BMW, ajungând rapid în elita acestei bresle. Din echipa sa fac parte Mihaela, Mihai și Mihai jr., toți trei cu nume de buletin Beldie, un staff în fața căruia îți vine să te prezinți cu pălărie, pentru a o putea da jos.

Ziua a scos la înaintare patru exemplare ale temutei armade M: emblematicul M3, SUV-urile X5 M și X6 M, dar vedetă a fost magnificul M5. Așteptat cu interes de toți cei care apreciază automobilul dincolo de latura utilă, noul M5 este mașina contrastelor. Fioros ca aspect, dar prietenos cu șoferul când acesta-i solicită un regim domol de funcționare, cel despre care multă lume spune că ar fi sedanul suprem în momentul de față, este pe cât de impunător pare din prisma gabaritului generos, pe atât de agil atunci cand îl calci pe coadă.

Din program n-au lipsit sesiunile de teste cu cele patru modele, în cadrul cărora le-am putut evalua comportarea în situații limită, de genul testului elanului, sau performanțele dinamice excelente, în cadrul mini-circuitului de îndemânare încropit.

Și pentru a aprecia corespunzător adevaratul potențial de care dispune M5, Claudiu ne-a oferit fiecăruia câte o sesiune de co-driving în care s-a asigurat că folosește eficient (a se citi glisând) toată… lațimea pistei de la Băneasa. N-aș fi vrut să fiu de față dacă anvelopele ar fi putut prinde glas preț de câteva secunde, pentru a-și putea vărsa amarul în urma chinurilor la care au fost supuse de domnul instructor.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top