BMW M3 CS – 550 CP pentru cea mai puternică versiune a sedanului bavarez

BMW M3 CS autoexpert.ro

BMW a lansat oficial modelul M3 CS, cea mai puternică versiunea a sedanului bavarez. Aceasta poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3,4 secunde și este cu 20 de kilograme mai ușoară față de modelul M3 Competition xDrive.

Versiunile performante Clubsport (CS) au fost produse de BMW încă de la generația E9 și au fost mereu caracterizate de performanțe ridicate și o caroserie ușoară. Cea mai recentă generație a modelului M3 nu putea fi lipsită de o versiune CS.

BMW M3 CS autoexpert.ro

BMW M3 CS

Noul BMW M3 CS se prezintă cu caroserie mai ușoară cu 20 kilograme față de modelul M3 Competition xDrive datorită unei diete bazată pe CFRP (carbon fibre-reinforced plastic). De asemenea, motorul de 3.0 litri twin-turbo cu șase cilindri în linie a devenit mai puternic cu 40 de CP. Astfel echipat, noul M3 CS dezvoltă 550 CP la 6250 rpm și un cuplu maxim de 650 Nm între 2750 și 5950 rpm. Modelul dispune de tracțiune integrală xDrive.

BMW M3 CS poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3,4 secunde și 11,1 secunde de la 0 la 200 km/oră, iar viteza maximă ajunge la 302 km/oră când este echipat cu pachetul M Driver.

BMW M3 CS autoexpert.ro

Vizual, M3 CS se remarcă printr-o serie de elemente specifice de design: grila frontală cu un design mai agresiv, prize de aer mai mari, elemente aerodinamice adăugate spoilerului față și un eleron spate. Fibra de carbon a fost folosită pentru plafon și scaunele sport, iar sistemul de evacuare este din titan. Jante cu design special în nuanța Gold Bronze fac parte din echiparea modelului M3 CS, acesta rulând pe roți de 19 inchi pe puntea față și 20 inchi pe puntea spate. Un sistem de frânare M Carbon cu elemente ceramice este disponibil. Etrierii sunt disponibili în culoarea roșie sau auriu mat.

BMW M3 CS autoexpert.ro

La interior, regăsim elemente preluate de la M3 Competition, inclusiv planșa de bord formată din două ecrane. Noul model va fi produs în serie limitată, dar BMW nu a comunicat numărul de exemplare ce vor fi fabricate.

Via BMW

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top