BMW M3 și M4 – informații și fotografii oficiale

BMW a dezvăluit oficial noua generație M3/M4 cu 480 CP și cutie de viteze manuală și versiuni Competition cu 510 CP și tracțiune integrală.

După ce primele imagini au ajuns accidental pe internet, BMW a dezvăluit oficial noua generație a modelului performant M3 și versiunea coupe M4. Ambele modele vor folosi motorul de 3.0 litri cu șase cilindri în linie ce dezvoltă 480 CP în versiune standard și 510 CP pentru variantele M3 și M4 Competition.

Motorul biturbo de 3.0 litri oferă 480 CP la 6.250 rpm și 550 Nm între 2.650 și 6.130 rpm. Pentru variantele Competition, puterea urcă la 510 CP la 6.250 rpm și 650 Nm între 2.750 și 5.500 rpm. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu șase trepte, puterea fiind transmisă către puntea spate.

Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 4.2 secunde, viteza de top fiind limitată la 250 km/oră. Opțional, se poate alege pachetul M Driver ce ridică limitarea la 290 km/oră.

Variantele M3 Competiton și M4 Competition folosesc o cutie automată M Steptronic cu opt trepte și transmisie pe puntea spate. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 3.9 secunde. Ulterior, modelele Competition vor fi disponibile și cu tracțiune integrală M xDrive.

Toate versiunile dispun de suspensii adaptive cu amortizoare controlate electronic, direcție M Servotronic și sistem de frânare cu două setări pentru pedala de frână. Sistemul DSC va integra și funcția M Dynamic Mode, iar sistemul de control al tracțiunii poate fi reglat în 10 trepte.

Sistemul de evacuare are patru terminații finale, sunetul acestuia putând fi controlat prin intermediul butonului M Sound Control.

Noile modele BMW M3 și M4 preiau noua grilă de la Seria 4 Coupe, dar folosesc spoilere noi cu design mai agresiv și jante cu dimensiuni standard de 18 inch. Pentru versiunile Competition pe puntea față sunt folosite jante de 19 inch și 20 inch pentru puntea spate.

La interior, M3 și M4 folosesc un volan sport, scaune sport și instrumentar de bord specific modelelor performante. Opțional, modelele pot fi echipate cu scaune sport M Carbon. Vor fi disponibil și trei culori noi pentru caroserie: Sao Paulo Yellow, Toronto Red și Isle of Man Green.

În premieră, BMW introduce și sistemul M Drive Professional cu funcțiile M Drift Analyser, M Laptimer și M Traction Control.

Via BMW M

Adaugati comentariu