BMW M5 – primele poze oficiale

Prezentat sub formă de concept cu ocazia unei întâlniri restrânse ce a avut loc la Munchen, noul M5 respectă regula de bază a diviziei M: performanțe învăluite în discreție.

Privit de la distanta acest M5 probabil nu va ridica decat interesul pasionatilor marcii, modificarile exterioare fiind unele destul de discrete. Dintre ele se remarca reprofilarea spoilerului fata, cele doua evacuari duble (devenite deja un trademark al diviziei M) si integrarea unui difuzor aerodinamic in partea inferioara a barei spate.

In categoria si altele se numara jantele pe 20” cu model special, pragurile si cele doua decupaje pe care troneaza logul M, pozitionate pe aripile fata. Ca in cazul oricarui model M, garda la sol a fost si ea coborata pentru a imbunatati aerodinamica si a spori imaginea sportive a sedanului. Tot cu scop aerodynamic, capota portabagajului a primit un spoiler discret cu efecte proportionale cu viteza de deplasare.
 
Cu o probabilitate de peste 99%, sub capota noului M5 se va afla acelasi V8 bi-turbo ce propulseaza X5 si X6 M, cu o putere declarata de 550 CP. Aceasta putere va fi transmisa exclusiv puntii spate prin intermediului unei transmisii automate cu dublu ambreiaj si sapte trepte. Cum era de asteptat, optiunea manuala nu se afla in planul nemtilor. 

Tot in spiritul produselor M, vor fi disponibile patru moduri de conducere, Confort, Sport, Sport+ si M-Mode. Presupun ca nu are rost sa mai precizez care dintre cele patru moduri va decupla sistemele electronice.  

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top