BMW M6 GT3 se transformă în cel de-al 18-lea BMW Art Car din istorie

La final de carieră, BMW M6 GT3 se metamorfozează în cel de-al 18-lea BMW Art Car din istorie. Modelul modificat de artistul chinez multimedia Cao Fei debutează în cursa GT de la Macao.

Pilotul oficial BMW Augusto Farfus (Brazilia) va fi la volanul acestei maşini speciale. Lucrarea de artă mobilă va fi înscrisă de BMW Team Schnitzer. Echipa din Freilassing (Germania) este deţinătoarea recordului de victorii în Macao, cu 13 succese în palmares.

Pe lângă BMW Art Car, alte trei maşini de curse BMW M6 GT3 se vor afla în mijlocul disputei de pe circuitul stradal îngust. ROWE Racing va înscrie o maşină, cu Tom Blomqvist (Marea Britanie) la volan, în timp ce Marco Wittmann (Germania) şi Chaz Mostert (Australia) vor pilota pentru FIST – Team AAI în fosta colonie portugheză.

Opera lui Cao Fei este o reflecţie asupra vitezei schimbării în China, asupra tradiţiei şi a viitorului. Prin proiectul BMW Art Car, ea se îndreaptă spre o traiectorie de mii de ani, aducând un omagiu înţelepciunii spirituale antice din Asia, pe măsură ce se îndreaptă rapid spre mileniul al treilea. Artistul multimedia a abordat BMW Art Car într-un mod tipic pentru practica ei artistică, construind un univers paralel. Baza lucrării sale constă din trei componente diferite: un film care se concentrează pe un practicant spiritual care călătoreşte în timp, explorarea automobilului utilizând augmented reality printr-o aplicaţie dedicată (App Store: https://itunes.apple.com/us/app/bmw-art-car-18/id1230902025) care supraimpune benzi de lumină cloroate peste automobil, şi maşina de curse BMW M6 GT3 în culoarea originală negru carbon. Aducând un omagiu structurii din fibră de carbon a şasiului de curse, utilizarea holistică de către Cao Fei a unui negru nereflectorizant încorporează maşina în posibilităţile lumii digitale.

bmw-m6-gt3-2017-art-car-7

În cadrul acestui concept, implementarea de către Cao Fei a artei video, precum şi a augmented reality creează un mediu în care BMW M6 GT3 este o parte esenţială. În lucrarea video a ei, practicantul execută mişcări spirituale, al căror ecou este reprezentat de fluxuri colorate de lumină. Când aplicaţia este utilizată în explorarea maşinii, aceste oscilaţii de lumină devin o instalaţie AR care pluteşte deasupra şi în jurul BMW M6 GT3 – implicând spectatorul ca agent interactiv de participare.

Al 18-lea BMW Art Car s-a bucurat de o premieră mondială la 31 mai 2017, la Muzeul de Artă Minsheng din Beijing (China), iar acum este pregătit pentru prima sa apariţie pe circuit. Circuitul Guia, cu o lungime de 6,120 kilometri, este unul dintre cele mai spectaculoase circuite stradale din lume. Importanţa cursei GT din Macao a crescut semnificativ în 2015, când a fost numită oficial Cupa Mondială FIA GT. Pe lângă cursa GT, renumitul Grand Prix de la Macau pentru monoposturi de Formula 3 va avea loc din nou pe circuitul stradal. Campionatul Mondial FIA de Turisme (WTCC) va fi printre celelalte competiţii prezente în Macao.

bmw-m6-gt3-2017-art-car-6

Adaugati comentariu