BMW M8: Primele imagini oficiale cu noul super coupe

Inginerii M GmbH lucrează deja la proiectului noului BMW M8, versiunea de înaltă performanță a noului coupe de lux Seria 8, așteptat pe piață în 2018. Primele imagini și informații oficiale.

„Crearea şi dezvoltarea versiunii standard BMW Seria 8 şi a modelului M se derulează în paralel”, explică Frank van Meel, preşedinte al diviziei BMW M. „Viitorul BMW M8 se va baza pe genele Seria 8 şi îşi va mări ADN-ul prin plusul de calităţi pe circuit şi doza foarte generoasă de dinamică, precizie şi agilitate. Totul se transformă într-o experienţă a condusului care poartă amprentele BMW M familiare şi îndeplineşte cele mai exigente cerinţe ale clienţilor noştri.”

Campania de teasing a noului BMW M8 a demarat deja cu dezvăluirea unui prototip de preserie complet camuflat al viitorului super coupe. Acesta va fi prezentat într-o sesiune de condus în cadrul programului de susţinere a cursei de 24 de ore de la Nürburgring.

Vizibile sub camuflajul specific sunt caracteristicile M clasice, precum prizele de aer largi, frânele modificate şi evacuarea sport cu patru ţevi de eşapament, elemente care fac trimitere la puterea şi potenţialul dinamic al noului BMW M8.

bmw-m8 (2)

BMW a confirmat, de asemenea, dezvoltarea unei versiuni de curse, M8 GTE, destinată revenirii BMW Motorsport la Le Mans: „Programul de dezvoltare al BMW M8 GTE pentru revenirea noastră la Le Mans este la turaţie maximă”, spune directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. „Dezvoltarea unei noi maşini de curse este întotdeauna interesantă şi, în cazul BMW M8 GTE, aşteptarea este mult mai mare. Nu putem dezvălui încă nici o imagine, dar vă pot promite că BMW M8 GTE va arăta spectaculos. Cea dintâi apariţie pe circuit este planificată pentru prima jumătate a acestui an şi privim cu încredere spre debutul competiţional al maşinii în cursa de 24 de ore de la Daytona, la finalul lunii ianuarie 2018.”

BMW a dezvăluit la Concursul de Eleganță Villa d’Este și prototipul viitoarei Seria 8, noul coupe de lux ce stă la baza primului model M8 din istoria BMW. Poziționat deasupra actualului BMW Seria 7, noul coupe Seria 8 va sosi în 2018 și va prelua de la acesta platforma tehnică și motorizările turbo pe benzină. Principalul rival va fi Mercedes Clasa S Coupe.

CITEȘTE MAI MULT DESPRE NOUL BMW SERIA 8 AICI

Adaugati comentariu