BMW, Mercedes și Porsche fac Formula E super interesantă în sezonul viitor

Formula E BMW

Noul monopost BMW iFE.18, primul electric din istoria companiei, însoțit de sloganul “TechLab for BMW iNEXT”, este gata de Campionatul FIA Formula E ABB. Monopostul și-a făcut deja prima apariție la sediul BMW and MINI Driving Academy din Maisach de lângă Munchen, sub comanda pilotului britanic tom Blomqvist.

Cu un tren de rulare nou, monopostul vine ca rezultat al colaborării dintre inginerii de dezvoltare BMW și cei de la BMW Motorsport.

„BMW iFE.18 este un punct de reper pentru compania noastră”, a explicat Jens Marquardt, directorul diviziei Motorsport. „Acest proiect Formula E a însemnat cel mai remarcabil transfer de tehnologie între producţie şi motorsport din istoria BMW. Toţi cei implicaţi au contribuit la îndeplinirea sloganului <<TechLab for BMW i>> încă din prima clipă. Sunt extrem de nerăbdător să văd maşina de curse pentru prima dată în culorile BMW i Motorsport.”

Formula E BMW

Monopostul este pus în mișcare de un propulsor care se regăsește și la BMW i3. Monopostul este însă, cu 50% mai ușor, cu 66% mai compact și beneficiază de performanțe 100% mai bune ca omologul său de serie.

BMW iFE.18 va fi testat oficial săptămâna viitoare la Calafat, Spania, acolo unde este așteptat de rivalii de la Mercedes, Audi și Porsche, care și-au confirmat oficial prezența în sezonul viitor. Jaguar, brand-ul DS al grupului PSA, Mahindra și Nissan și-au rezervat deja un loc pe grila de start.

Mercedes renunță la participarea în DTM pentru a-și transfera resursele în Formula E. “Formula E este o aventură incitantă: oferă un format nou, combinând sporturile cu motor cu organizarea evenimentelor cu un caracter puternic, cu scopul de a promova tehnologiile actuale și viitoarei”, spune Toto Wolff, șeful diviziei Motorsport de la Mercedes. “Electrificarea are loc în industria auto, iar Formula E le asigură constructorilor o platformă interesantă, pentru a pune tehnologia în fața unui public și asta se întâmplă într-o competiție unică.”

Formula E Mercedes

“În ultimii câțiva ani, FIA și Alejandro Agag au făcut lucruri fantastice”, crede Fritz Enzinger de la Porsche. “Datorită acestei dezvoltări, vom putea să concurăm pe circuit împotriva granzilor din industria auto.”

 

 

Adaugati comentariu