BMW Motorrad a lansat pe piață ochelarii cu head-up display

BMW Motorrad ConnectedRide (2)

BMW Motorrad, divizia moto a grupului bavarez, a anunțat lansarea pe piață a unor ochelari inovatori care oferă tehnologia head-up dispay (HUD) deja cunoscută în domeniul mașinilor.

Ceea ce în urmă cu câţiva ani era considerat ficţiune devine acum realitate. Ochelarii de protecție pentru motociliști BMW Motorrad ConnectedRide oferă tehnologia head-up display deja familiară din domeniul auto şi proiectează în timp real date relevante – precum navigaţia, viteza sau treapta de viteză – direct în câmpul vizual al utilizatorului.

Inovatorii ochelarii pot fi conectaţi cu uşurinţă prin Bluetooth la smartphone-ul pilotului, proiecţia putând fi poziţionată în funcție de dorință. Totodată, setările pot fi alese înainte de călătorie sau în timpul acesteia prin intermediul multicontrolerului de pe ghidonul motocicletei.

Pe lângă interfaţa individuală şi o creştere a siguranţei călătoriei, ochelarii inteligenţi BMW Motorrad ConnectedRide oferă şi un nivel ridicat de confort. Designul ochelarilor inteligenţi şi cel al display-ului au fost adaptate pentru a răspunde cerințelor motocicliştilor. În plus, ochelarii pot fi adaptaţi pentru a se potrivi cu numeroase căşti şi forme ale feţei. Acest lucru îi face confortabil de purtat chiar şi în călătorii lungi mai ales că bateria litiu-ion permite până la 10 ore de funcţionare.

BMW Motorrad furnizează două seturi de lentile certificate UVA/UVB. Unul este 85% transparent şi poate fi folosit pentru căştile cu parasolare integrate, iar celălalt are lentilele colorate care transformă ochelarii într-un accesoriu util în zilele însorite sau atunci când deplasarea se face pe zăpadă.

Pentru cei care poartă ochelari de vedere, lentilele pot fi şlefuite şi ajustate de un optician la acuitatea vizuală necesară, până la maximum patru dioptrii.

Preţul de vânzare cu amănuntul recomandat de cei de la BMW Motorrad este de 690 de euro.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top