BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé

BMW şi Pininfarina sunt numele cu tradiţie bogată în industria auto. Fiecare este renumit pentru tehnologia revoluţionară, pentru stil, dinamică şi estetică. Prin BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé, cele două companii de tradiţie dezvăluie, cu ocazia Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013, rezultatul primei colaborări comune.

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé este un concept car şi reprezintă interpretarea exclusivistă a unui BMW Coupé de lux din perspectiva Pininfarina. În urma unei colaborării cele două echipe de design au creat o nouă imagine, plină de caracter şi gata să se remarce în segmentul superior al clasei de lux – un BMW adevărat, dar care poartă semnătura distinctivă Pininfarina.

„Farmecul acestei colaborări cu Pininfarina este că ai o abordare specială, complet diferită, a unor faţete precum luxul şi exclusivismul”, a declarat Karim Habib, director BMW Design. „La urma urmelor, compania italiană a fost recunoscută, dintotdeauna, în special pentru aceste calități şi şi-a demonstrat, de nenumărate ori, sensibilitatea şi rafinamentul deosebit pentru aceste aspecte. În Pininfarina am găsit partenerul ideal pentru a da formă acestui concept de automobil.”

„Rezultatul acestei colaborări aventuroase este mult mai important decât suma părţilor”, a declarat Fabio Filippini, director de design Pininfarina. „Când două mărci, cu o tradiţie atât de bogată şi atât de experimentate, îşi unesc forţele pentru a transforma o viziune în realitate, rezultatul este ceva cu totul nou şi interesant. De la început până la final, acest proiect a fost definit de un respect reciproc pentru identitatea celeilalte companii.”

Prezentarea concept car-ului la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013 are legătură cu altă tradiție specială BMW. Evenimentul, organizat prima oară din 1929, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate fascinației mașinilor clasice. Desfășurat sub patronajul BMW Group încă din 1990, evenimentul a crescut și s-a extins mereu: licitații de mașini clasice, un concorso pentru motociclete, o secțiune dedicată concept car-urilor.

Frumusețea modelelor prezentate se reflectă în eleganța locului de desfășurare – grădinile celebrei Villa d’Este de pe malul Lacului Como. Acesta este locul unde tradițional BMW a prezentat în premieră multe prototipuri fascinante, care și-au pus amprenta asupra designului de automobile, așa cum este GINA, BMW M1 Hommage sau BMW 328 Hommage pentru a le aminti doar pe cele din ultimii ani. În 2012 BMW a deschis colaborarea cu marile case de design italiene, prin concept car-ul BMW Zagato Coupe, prezentat tot la Villa D’Este.

Materiale deosebite şi fabricaţie de înaltă calitate
Conceptul exclusivist al culorilor şi materialelor este una dintre particularităţile BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé şi reflectă elocvent caracterul său unic. Cea mai fină piele şi lemnul kauri – cu o vechime de peste 48.000 de ani – oferă o aură specială habitaclului BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé. Piele de calitate superioară de la uzina de piele Foglizzo – de culoare neagră şi o nuanţă deschisă Tobacco Brown – creează o ambianţă caldă şi exclusivistă. Detaliile metalice, de culoare crom închis, impun un contrapunct tehnic faţă de utilizarea vastă a materialelor naturale.

Toate elementele de lemn din habitaclu provin dintr-o singură bucată de lemn kauri, ales de specialiştii italieni de la Riva 1920 exclusiv pentru BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé. Lemnul kauri are o granulaţie unică şi îşi schimbă culoarea de la auriu la roşu şi maro, în funcţie de incidenţa luminii şi unghiul de vizualizare. Lustruit, lemnul degajă o căldură şi o naturaleţe în ton cu suprafeţele exclusiviste cu piele din interior. Originar din Noua Zeelandă, lemnul kauri este printre cele mai rare esenţe din lume. Caracterul său special derivă din faptul că arborii kauri doborâţi au fost conservaţi în mlaştini de-a lungul mileniilor şi pot fi procesaţi ca şi cherestea nouă după ce au fost extraşi din mlaştina fosilă.

Din cea mai bună lână pură virgină din Italia, tapiţeria acoperişului oferă tiparul „Principe di Galles”. Aceste carouri gri reprezintă un contrast îndrăzneţ faţă de materialele tradiţionale utilizate pentru uşi şi bord. Scaunele cu piele maro preiau şi ele desenul în vipuşca de pe tiv, de jur-împrejur. Plusul de lumină din interior se datorează unei deschideri alungite în tapiţeria acoperişului, care este iluminat suplimentar cu LED-uri albe. În zona picioarelor, un covoraş moale şi pufos, de culoare gri închis, adaugă un sentiment subtil de prosperitate. Un alt detaliu interior sunt montanţii B de sine stătători, al căror design elegant, când sunt priviţi din exterior, creează o zonă omogenă cu geamuri şi uşi fără ramă.

Pininfarina
Pininfarina reprezintă unul dintre numele cu cea mai bogată tradiţie în designul de automobile. Ceea ce a început în anii ’30 ca producător de „carrozzeria” unicate şi ediţii limitate, alături de subtilităţi vizuale ale tehnologiei auto high-end, a devenit în prezent una dintre principalele companii italiene de design. Domeniul său de activitate se extinde mult în afara industriei auto şi include design industrial şi de produs. Prin numeroasele colaborări cu o varietate de constructori auto, Pininfarina s-a impus ca un partener de stil. Simplitatea şi armonia în aspect şi sentiment, proporţiile perfecte şi funcţionalitatea inovatoare sunt emblematice şi reprezintă conceptul de bază al fiecărui design Pininfarina.

Adaugati comentariu