BMW revine în DTM

BMW confirmă participarea în Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) începând cu anul 2012, după ce în primăvara anunţa pentru prima dată interesul pentru a se întoarce în acest campionat.

În ultimele luni, BMW a lucrat îndeaproape cu ITR e.V., forul care guvernează Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), şi cu ceilalţi constructori reprezentaţi în campionat pentru lămurirea problemelor privind viitorul regulament tehnic, precum şi globalizarea competiţiei pe termen lung. Rezultatele pozitive ale acestor discuţii înseamnă că BMW Motorsport poate să înceapă planificarea detaliată în vederea revenirii în DTM.

Dr. Klaus Draeger, membru al Consiliului Director BMW AG şi director de dezvoltare, a declarat: “Revenirea mărcii BMW în DTM este o latură fundamentală a restructurării activităţilor de motorsport. Prin angajamentul sporit pentru cursele destinate automobilele de producţie, BMW se întoarce la origini. Circuitul este locul perfect pentru a demonstra caracteristicile sportive impresionante pe care le au automobilele noastre, împotriva competitorilor direcţi şi într-un mediu performant. DTM este scena ideală pe care să demonstrăm toate acestea”.

Directorul BMW Motorsport, Mario Theissen, a comentat: “Întreaga echipă de la BMW Motorsport va aborda acest proiect fascinant cu un angajament total. Am început să facem pregătirile tehnice imediat după ce am făcut declaraţia de intenţie din aprilie şi am stabilit parametrii unui concept de vehicul superperformant care să fie utilizat în DTM. Decizia pozitivă luată de Consiliul Director BMW înseamnă că acum putem accelera ritmul şi să începem dezvoltarea”.

Hans Werner Aufrecht, preşedinte executiv ITR e.V. (promotor şi deţinător al drepturilor comerciale DTM): “Ne bucurăm pentru decizia BMW de a reintra în DTM cu începere din 2012. Acesta este un nou reper pentru viitorul campionatului nostru, unul extrem de popular, şi dovedeşte că efortul nostru de-a lungul ultimilor ani nu a fost unul inutil. Am pus bazele pentru aceasta împreună cu DMSB şi cu constructorii existenţi în DTM, Audi şi Mercedes-Benz. De aceea, vreau să le mulţumesc tuturor părţilor implicate. Personal, sunt încrezător şi abia aştept să văd trei mărci premium – Audi, BMW şi Mercedes-Benz – concurând una împotriva celeilalte pe circuite. Fanii noştri au aşteptat de mult timp acest moment”.

Intenţia este de a utiliza BMW M3 ca model de bază pentru DTM, un automobil care, în trecut, s-a bucurat de un succes unic în lumea curselor pentru turisme şi maşini sport. Eric van de Poele (Belgia) şi Roberto Ravaglia (Italia) au cucerit două titluri în DTM în 1987 şi 1989, de fiecare dată cu versiunea de curse a celui mai sportiv reprezentant BMW, în timp ce anterior, Volker Strycek (Germania) a câştigat primul trofeu din DTM în 1984, cu BMW 635 CSi. În acest sezon, actualul BMW M3 GT2 a remarcat în lumea curselor de anduranţă, după ce a reuşit o victorie memorabilă în cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania).

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top