BMW se retrage din WTCC

Dacă ați fost dezamăgiți în urma deciziei BMW de a părăsi Formula 1, pregătiți-vă și pentru alte vești proaste din partea constructorului bavarez. BMW a decis să renunțe și la alte programe de motorsport, printre cele vizate fiind din păcate și campionatul WTCC (World Touring Car Championship).

Schimbarea în strategia BMW survine în urma sosirii la conducerea diviziei BMW Motorsport, a lui Jens Marquardt, care-l înlocuiește pe longevivul Mario Theissen. Anul trecut, după retragerea din cadrul echipei Sauber de Formula 1, BMW a redus și numărul de echipe de uzină din campionatul de WTCC, de la trei la una. Mai mult, începând cu sezonul viitor, BMW va reveni în campionatul DTM, unde va încerca să le țină piept celor de la Mercedes-Benz și Audi. În consecință, va renunța și la singura echipă care a supraviețuit în WTCC, din păcate.     

Totuși, BMW va continua să le ofere modelul revizuit 320 TC, echipelor independente care au ales să continue colaborarea cu producătorul german, urmând direcția inițiată de SEAT anul trecut, când s-a retras după câștigarea titlului mondial, dar a păstrat relațiile cu echipele independente. În situația dată, singurele echipe de uzină care vor participa începând cu anul viitor în campionatul mondial, vor fi Chevrolet și Volvo, cea din urmă aflându-se la debut, după succesul înregistrat în Campionatul Suediei de Turisme. Chiar și așa, Volvo va participa cu un program redus în noul sezon.   

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top