BMW Seria 2 facelift: VEZI CARE SUNT NOUTĂȚILE

BMW Seria 2 facelift a fost dezvăluită oficial, în ambele versiuni de caroserie, Coupe și Cabriolet. Pe lista noutăților se remarcă noile faruri LED standard, interiorul reconfigurat și noua interfaţă iDrive.

Programate pentru a fi lansate în iulie 2017, noile modele Seria 2 se disting printr-un stil mai accentuat al părţii frontale, cu o bară de protecție redesenată și faruri full-LED incluse pentru prima dată în echiparea de serie. Blocurile optice principale pot fi comandate opţional și sub formă de faruri LED integrale adaptive.

Grila radiatorului este acum mai lată, pentru o imagine mai sportivă, iar semnătura luminoasă clasică BMW (lumini diurne circulare duble) are o interpretare hexagonală, mai concentrată. Şi partea spate adoptă un stil mai dinamic, stopurile monobloc incluzând benzi LED standard, dispuse în forma L emblematică. BMW oferă pentru Seria 2 facelift trei nuanțe exterioare noi (Mediterranean Blue, Seaside Blue, Sunset Orange) și patru modele noi de jante din aliaj cu diametrul de 17 și 18 inch.

bmw-seria2-facelift (22)

Toate motoarele pe benzină şi diesel fac parte din cea mai nouă familie de propulsoare BMW EfficientDynamics şi dispun de tehnologie BMW TwinPower Turbo, spectrul de putere fiind cuprins între 136 și 370 CP. Sunt disponibile nouă combinaţii de motorizări cu trei (doar 218i), patru și șase cilindri în linie pentru BMW Seria 2 Coupé şi opt pentru BMW Seria 2 Cabriolet. O cutie automată cu opt trepte este disponibilă standard pentru versiunile 220i, 230i, 225d şi M240i xDrive Coupé şi 225d şi M240i xDrive Cabriolet.

Model Putere max. Cuplu max.
BMW 218i 136 CP 220 Nm
BMW 220i 184 CP 270 Nm
BMW 230i 252 CP 350 Nm
BMW M240i 340 CP 500 Nm
BMW 218d 150 CP 320 Nm
BMW 220d 190 CP 440 Nm
BMW 225d 224 CP 450 Nm

BMW M240i/M240i xDrive sunt reprezentanţii M Performance din portofoliile BMW Seria 2 Coupé şi Cabriolet. Motorul de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu injecţie directă şi tehnologie M Performance TwinPower Turbo dezvoltă 250 kW/340 CP. Variantele M240i şi 220d ale BMW Seria 2 Coupé pot fi comandate atât cu tracţiune spate, cât şi cu tracţiune integrală inteligentă BMW xDrive. Clienţii BMW Seria 2 Cabriolet pot comanda xDrive pentru M240i. La vârful gamei va sta M2, animat de același motor L6 de 3 litri și 370 CP/500 Nm, folosit și înainte de facelift, accelerația de la 0 la 100 km/h fiind estimată la 4,3 secunde.

BMW Seria 2 facelift prezintă opţiunea de încărcare wireless a smartphone-urilor compatibile prin intermediul unui spaţiu de încărcare prin inducţie, iar BMW oferă ca accesoriu o husă iPhone pentru a facilita încărcarea prin inducţie şi pentru acest tip de telefon. De asemenea, lista sistemelor de asistenţă include, în plus față de modelul anterior, tempomat activ cu funcţie Stop & Go. Pachetul Driving Assistant, disponibil ca opţiune, cuprinde funcții de avertizare la părăsirea benzii (Lane Departure Warning) şi de frânare automată City Collision Mitigation.

bmw-seria2-facelift (39)

Interiorul dispune de un design complet nou pentru panoul de instrumente, consola centrală și partea superioară a planșei de bord, finisarea în progres fiind subliniată de cusăturile contrastante şi ornamentele negru lucios cu accente cromate. Monitorul central clasic este înlocuit cu un touchscreen de 8,8 inch (22,35 cm), dacă este comandat sistemul de navigaţie Professional opţional. Aceasta conferă o nouă modalitate de operare pentru cea mai recentă generaţie a sistemului de operare iDrive (disponibil standard), pe lângă Controller-ul clasic cu funcții touch şi sistemul inteligent de control vocal. Alte funcții noi: hotspot Wi-Fi, aplicație pentru sincronizarea e-mail-uriilor și compatiblitate cu standardul Apple CarPlay.

bmw-seria2-facelift (12)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top