BMW Seria 2 Gran Tourer. Șapte locuri pentru fratele lui Active Tourer

BMW a ales Salonul Auto de la Geneva pentru a dezvălui versiunea Gran Tourer cu 7 locuri a Seriei 2, fratele mai mare al controversatului Active Tourer.

La baza noului BMW Seria 2 Grand Tourer regăsim Platforma UKL1 cu tracțiune față a grupului BMW, aceeaşi platformă care este împărțită cu modelul mai mic Active Tourer, cu actualul Mini Hatch și cu o gamă întreagă de viitoare modele cu tracţiune faţă.

Măsurând 4.556 mm în lungime, noul BMW Seria 2 Gran Tourer este cu 214 mm mai lung decât fratele său cu 5 locuri. Cele două modele au aceeași lățime de 1.8 metri în timp ce înălțimea a crescut cu 53 mm până la 1.61 metri, o măsură necesară pentru a câştiga spațiul la cap necesar pe al treilea rând.

grantourer-4

Portbagajul are o capacitate de 560 de litri cu al treilea rând în poziţie ridicată și 620 de litri, fără. Spațiul total poate fi extins până la 1.820 litri dacă al doilea și al treilea rând de scaune sunt pliate. Cel de-al doilea rând de scaune a fost înălțat cu 3mm, iar acestea pot culisa înainte și înapoi cu până la 130 mm pentru a facilita accesul la scaunele individuale din spate.

Noul Seria 2 Gran Tourer poate fi comandat cu tracțiune față și integrală, alături de două motoare pe benzină – o unitate de 1.5 litri în trei cilindri pentru 218i și una de 2.0 litri în patru cilindri pentru 220i; și trei dieseluri – o unitate de 1.5 litri în trei cilindri pentru 216d, una de 2.0 litri în patru cilindri pentru 218d, respectiv o unitate mai puternică de 2.0 litri în patru cilindri pentru 220d xDrive.

grantourer-1

BMW oferă aer condiționat automat cu reglare pe două zone, Park Distance Control și Cruise Control cu  funcție de frânare, bancheta culisantă, jante din aliaj de 16 inci, iDrive, Bluetooth, senzor de ploaie, Collision Warning și Brake City, încă de la echiparea de bază. Linia Sport aduce în plus jante de 17 inci și scaune sport.

Primele livrări vor avea loc în vară, în timp ce listele de prețuri oficiale vor fi făcute publice în apropiere de data lansării comerciale.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top