BMW Seria 3, model 2023: ce aduce nou?

BMW Seria 3, model 2023 autoexpert.ro

Un design împrospătat, o ambianță premium modernizată și progrese în domeniile digitalizării, controlului/operării și echipării. Asta aduce nou BMW Seria 3, model 2023.

Timp de 45 de ani, Seria 3 Sedan a setat standardele de performanță printre berlinele de clasă medie. Fratele său, Touring, e pe piață de 35 de ani. Noua generație a break-ului vine pe piață în luna iulie, iar sedanul va fi împrospătat pentru a-și primi cum se cuvine fratele.

Seria 3, model 2023: zona frontală redesenată

Bara de protecție este mai clar structurată și vine cu prize de aer mai mari. Farurile sunt mai subțiri și au tehnologie full-LED standard, semnătura luminilor de zi este nouă, iar grila este retușată. Farurile LED adaptive sunt disponibile opțional și sunt identificabile prin accentele albastre din interior.

BMW Seria 3, model 2023 autoexpert.ro

Spate retușat

Bara de protecție din spate are o suprafață mai mare vopsită în culoarea caroserieiși un desen mai curat. Tipsurile eșapamentului au acum diametrul de 90 sau 100 mm, în funcție de versiune. Ornamentul M High-gloss Shadowline este acum standard, la fel ca și jantele de aliaj pe 17 inchi.

Pachetul M Sport este modificat

Pachetul M Sport aduce noi elemente de design, inclusiv un model în formă de fagure de miere pentru grila BMW, un nou design pentru barele față și spate și, de asemenea, noi jante M din aliaj ușor în format de 18 inchi, cu anvelope de dimensiuni mixte.

Modelele BMW Performance primesc, pe lângă grila BMW cu design în formă de plasă, jantele M din aliaj ușor pe 18 inchi – sau de 19 inchi, opțional – și ornamentele trapezoidale ale țevilor de eșapament, inclusiv capacele oglinzilor exterioare M în negru lucios.

Pachetul M Sport Pro este un nou venit pe lista de opțiuni. Disponibil ca o extensie a pachetului M Sport, precum și pentru modelele BMW Performance, acesta include ornamente M High-gloss Shadowline extinse, lumini M Shadowline și un sistem de frânare M Sport cu etriere roșii. Alte elemente din gama BMW M Performance Parts oferă opțiuni distinctive pentru a accentua și mai intens caracterul dinamic al noilor modele.

BMW Seria 3, model 2023 autoexpert.ro

Culori noi

Gama de culori exterioare a fost extinsă. Acum, include Skyscraper Grey metalizat și M Brooklyn Grey metalizat ca parte a pachetului M Sport. Au fost adăugate în gamă și finisajele speciale de vopsea BMW Individual Frozen Pure Grey metalizat și Frozen Tanzanite Blue metalizat. Iar clienții pot alege, de asemenea, dintr-o selecție de 150 de finisaje suplimentare de vopsea specială BMW Individual.

Afișaj curbat nou

BMW Curved Display este montat standard și vine cu sistemul de operare BMW Operating System 8 (iDrive 8). Aici, instrumentarul de bord de 12,3 inchi și afișajul de control cu o diagonală de 14,9 inchi se contopesc într-o singură unitate complet digitală și de înaltă rezoluție. Acest design al habitaclului are în centrul său digitalizarea progresivă. Astfel, permite reducerea semnificativă a numărului de butoane și comenzi în favoarea controlului tactil și vocal.

BMW Seria 3, model 2023 autoexpert.ro

Maneta selectorului pentru transmisia Steptronic cu opt trepte are, de asemenea, un design nou. Aceasta este poziționată în panoul de control de pe consola centrală, alături de butonul Start/Stop, de controlerul iDrive, de butoanele Driving Experience Control, de frâna de parcare și de alte funcții ale vehiculului.

Climă pe trei zone și navi standard

Un sistem automat de climatizare cu reglaj pe trei zone este montat standard atât la noul BMW Seria 3 Sedan, cât și la noul BMW Seria 3 Touring. Funcțiile de climatizare sunt operate prin comandă vocală sau tactilă prin intermediul ecranului.

Alte noutăți în echiparea standard includ o oglindă retrovizoare cu întunecare automată, pachetul de depozitare extins și Park Distance Control (PDC) cu senzori în față și în spate. De asemenea, toate modelele vin acum cu BMW Live Cockpit Plus, inclusiv sistemul de navigație BMW Maps.

BMW Seria 3, model 2023 autoexpert.ro

Steptronic cu 8 trepte, standard pe toate versiunile

Gama de motoare nu este schimbată, dar cutia de viteze Steptronic cu 8 trepte este echipare standard.

Sisteme de asistență

Sistemele ADAS pot fi acum controlate folosind doar vocea, iar pe ecran apar noi simboluri grafice care arată că sistemul de control vocal „ascultă cu atenție ceea ce se spune”. În cele din urmă, Connected Parking este o nouă funcție a sistemului îmbunătățit BMW Maps și vă poate ajuta să găsiți un loc de parcare în apropierea destinației.

via BMW

Adaugati comentariu