OFICIAL: Toate detaliile despre BMW Seria 4 facelift

BMW Seria 4 facelift. Coupe-ul Seriei 3 trece printr-o renovare de substanţă. Printre noutăţi, un design mai agresiv, faruri LED, sistem iDrive modernizat şi motoare complet noi, bazate pe „cilindrul unic” de 500 cmc. Faceliftul se aplică întregii game Seria 4, compusă din Coupe, cabriolet și GranCabrio.

La nivel stilistic, facelift-ul este unul discret. Prizele de aer din partea inferioară sunt acum mai largi, fiind sensibil remodelate, aidoma paraşocurilor şi blocurilor optice faţă şi spate cu grafică nouă şi tehnologie full-LED opțională (în loc de xenon). Standard se oferă faruri adaptive, stopuri și faruri de ceață LED. Gama de jante din aliaj disponibilă a fost extinsă cu două noi modele cu diametrul de 18 sau 19 inch, iar paleta de culori exterioare cu două noi nuanțe: Snapper Rocks Blue și Sunset Orange.

Renovarea Seriei 4 este vizibilă şi la interior. Printre modificări, un volan cu design nou, inserții cromate la nivelul butoanelor pentru geamuri, reglajul electric al scaunelor și al gurilor de ventilație. Consola centrală este acum finisată în negru lucios și sunt oferite noi culori pentru tapițeria de piele, fiecare dintre ele specifice pentru pachetele Sport Line, Luxury Line şi M Sport.

bmw-4-series (7)

Modificări majore și pentru sistemul multimedia iDrive. Acesta a primit o nouă grafică, meniul fiind structurat pe orizontală, cu widget-uri reconfigurabile, în stilul celor folosite deja de noul Seria 5. O altă mare premieră este posibilitatea configurării noului Seria 4 facelift cu instrumente de bord digitale, în locul celor standard, analogice. Intitulate Multifunctional Instrument Display, acestea afișează informații relevante despre navigație, viteză sau parametrii tehnici, grafica variind în funcție de modul de condus selectat.

Toate motoarele pe benzină cu 3,4 şi 6 cilindri şi dieselurile 418d şi 420d fac parte din noua familie modulară de motoare având la bază „cilindrul unic” de 500 cmc. Motoarele cu 3 şi 4 cilindri au arbori de contraechilibrare, iar motoarele pe benzină au turbina integrată în conducta de evacuare, injecţie directă de mare precizie, sistem de distribuţie variabilă Double-Vanos şi Valvetronic.

bmw-4-series (1)

BMW Seria 4 facelift dispune de trei motoare pe benzina (BMW 420i, BMW 430i si BMW 440i) si trei versiuni diesel (BMW 420d, BMW 430d, BMW 435d xDrive). 420i este propulsat de noul motor turbo în 4 cilindri de 2 litri şi 184 CP, în timp ce sub capota lui 430i se află tot un 2 litri turbo cu 252 CP. La vârful gamei se află 440i, echipat cu noul şase cilindri în linie ce dezvoltă 326 CP, cu 20 CP şi 50 Nm mai mult decât fostul motor din 435i. În ceea ce privește portofoliul diesel, spectrul puterii variază între 190 CP la BMW 420d pana la 313 CP pentru BMW 435d xDrive. În plus, BMW Seria 4 Gran Coupe este disponibil într-o variantă diesel de bază, BMW 418d cu o putere maxima de 150 CP.

BMW anunță și o suspensie mai sportivă, cu o setare mai rigidă care promite mai multă plăcere la condus, fără a afecta, însă, confortul. Modificările sunt valabile pentru toate tipurile de suspensii: standard, adaptivă și M sport. Și direcția a primit setări noi, menite să o facă mai precisă, mai comunicativă.

bmw-4-series (15)

Adaugati comentariu