BMW Seria 5 – cinci stele la noile teste de impact din USA

Primele rezultate ale noilor teste NCAP au fost anunţate de Administraţia Naţională pentru Securitatea Traficului pe Autostrăzi. Noua gamă BMW Seria 5 a fost unul dintre cele două modele recompensate cu calificativul general de cinci stele.

Este încă un rezultat excepţional după ce BMW Seria 5 Sedan a primit 5 stele şi 100% pentru sistemele de siguranţă activă. În primăvară noul BMW Seria 5 marca o altă premieră importantă: primul crashtest BMW Seria 5 cu intervenţia automată a frânelor.

Noile criterii pentru sistemul de clasificare NCAP includ: teste mai exigente pentru impact lateral, utilizarea manechinelor de diferite dimensiuni pentru test de impact (acum se simulează şi o femeie adult de mici dimensiuni, precum şi un bărbat adult de dimensiuni medii), colectarea mai multor date, introducerea unui singur punctaj de apreciere generală şi evidenţierea sistemelor tehnologice de evitare a accidentelor precum controlul electronic al stabilităţii, avertizare la părăsirea benzii şi avertizare a coliziunii frontale.

Gama complet nouă BMW Seria 5  dispune de Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea benzii), Blind Spot Detection (detectarea unghiului mort) şi Active Cruise Control (tempomat activ) cu funcţie Stop & Go. De asemenea, este disponibilă funcţia Night Vision cu detectarea pietonilor, o altă premieră pentru BMW. Fiecare model din gama BMW Seria 5 pentru anul 2011 este echipat cu BMW Assist care include un sistem îmbunătăţit Automatic Collision Notification (Notificare Automată a Accidentelor).

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top