Test drive BMW Seria 5 – Mașina timpului

BMW Seria 5 (17)

Este 2025 și ne aflăm la bordul unei nave spațiale, în care este suficient să faci un gest din degete pentru a da o comandă. Nu, nu, haideți să ne trezim și să ne revenim. Nu ne-am teleportat în viitor, ci s-a teleportat viitorul în prezent. Ne aflăm la bordul noului BMW Seria 5, ajuns la a șaptea generație. Sub capota frumos profilată a modelului de test 540i se ascunde un L6 de 3.0 litri cu 340 CP, care expediază puterea către toate cele patru roți prin intermediul cutiei automate ZF cu 8 trepte. FOTO: Bogdan PARASCHIV.

BMW Seria 5 din 2017 este mașina la care Căpitanul Jean-Luc Picard a visat și pe care nu a avut-o niciodată. Dacă pe puntea Enterprise, actorii ar fi condus mașini, probabil că așa ar fi arătat. BMW Seria 5 rezolvă ecuația tehnologiei într-o eră în care am fi putut să jurăm că nu mai era nimic de inventat.

BMW Seria 5 (18)

S-au vândut 7,6 milioane de unități Seria 5 în precedentele 6 generații și în peste 4 decenii de existență a moelului. Dar BMW știe că succesul se câștigă, nu se moștenește. Nu poți să vii pe lume și să ai pretenția ca rivalii să se dea la o parte, chiar dacă ai la bord cam tot ce s-a inventat până acum în industrie. Așa că noul Seria 5 a luat tot ce era mai bun de la fratele mai mare, Seria 7. Muchiile dure, care impun respect, dar și liniile senzuale și aerodinamice, care îi păstrează aerul sofisticat. Farurile LED redesenate îi dau noului baby-boy familiei de la Munchen o expresie fioroasă. Din profil, Seria 5 are alură de GT, cu o capotă alungită și o parte posterioară scurtă. Din spate, liniile robuste, dar și vopseaua Bluestone Metallic (998 euro) îl fac să arate masculin.

BMW Seria 5 (2)Am dirijat orchestra în BMW Seria 5

BMW Seria 5 este caz de studiu pentru tocilarii ahtiați după tehnologie. În Seria 5, arăți semnul victoriei și schimbi postul de radio. Victorie, chiar a mers! Cu mișcări circulare, dai volumul mai tare sau mai încet. Un alt gest din mână respinge apelul primit. Se poate întâmpla să gesticulezi în timp ce vorbești și să dai volumul mai tare fără să vrei, de exemplu.

Aflați totul despre noul BMW Seria 5, mașina care primește comenzi prin gesturi și care se parchează singură, și vedeți o galerie foto completă pe site-ul Miss Auto.

Adaugati comentariu