BMW Seria 7, maşina oficială a Festivalului Les Films de Cannes à Bucarest

Les Films de Cannes à Bucarest

Les Films de Cannes à Bucarest aduce, între 19 şi 25 octombrie, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu, peste 15 premiere de la Cannes 2012. BMW Group România s-a alăturat evenimentului anul acesta, noul BMW Seria 7 primind statutul de maşină oficială a festivalului.

Matteo Garrone, autor al filmelor “Gomorra” şi “Reality”, ambele distinse cu Marele Premiul al Juriului la Cannes, precum şi regizorul palestinian Elia Suleiman, nominalizat de două ori la Palme D’or, sunt doar doi dintre invitaţii de onoare care se vor bucura de experienţa unică oferită de noul BMW Seria 7.

Legătura între festival şi BMW are la bază o implicare foarte activă a mărcii germane în proiecte cinematografice, unul din cele mai importante din acestea, “The Hire”, marcându-şi debutul chiar la Festivalul de la Cannes.

Despre BMW şi implicarea în cinematografie
BMW este de multă vreme un actor important în lumea filmului. A fascinat şi a entuziasmat în producţii block-buster şi a devenit personaj pe peliculă, uneori jucând un rol cheie în desfăşurarea unor naraţiuni complexe.

BMW Z3, Seria 7 sau Z8 sunt singurele maşini germane care s-au bucurat de statutul special de “Bond Car” (în “Golden Eye” (1995), „Tomorrow Never Dies” (1997) sau “The World is not enough” (1999)). Tot un BMW Seria 7 a dat viaţă seriei “Transporter” care îl are în prim plan pe Jason Statham, în timp ce agentul Ethan Hunt se remarcă folosind noul BMW i8 concept şi este salvat în confruntarea finală de noul BMW Seria 1.

Marca germană a inspirat însă şi regizori de prestigiu, aşa cum este Roman Polanki pentru filmul “The Ghos Writer” (2010). Acolo BMW X5 şi sistemele BMW ConnectedDrive joacă un rol deosebit de important în rezolvarea acestui thriller politic complex.

Unul dintre cele mai appreciate proiecte ale mărcii este, cu siguranţă, seria de scurtmetraje “The Hire”, care a debutat în cadrul Festivalului de Film de la Cannes din 2001 şi apoi a fost lansată pe DVD în 2003 în cadrul acealuiaşi festival. Aceasta este o serie de opt scurtmetraje care au în comun şapte modele diferite BMW (BMW 740i, BMW 540i, BMW 330i Coupé, BMW Z3 Roadster, BMW M5, BMW X5 3.0i şi BMW Z4 3.0i) şi un singur şofer: Clive Owen.

Autorii celor opt scurtmetraje sunt: John Frankenheimer, Ang Lee, Wong Kar-wai, Guy Ritchie, Alejandro González Iñárritu, John Woo, Joe Carnaham şi Tony Scott. Proiectul impresionează şi printr-o distribuţie valoroasă şi deosebit de variată, cu nume precum Gary Oldman, Forest Whitaker, Mickey Rourke, Stellan Skarsgard,Madonna, Danny Trejo sau Adriana Lima.

BMW este prezent pe ecran, dar şi alături de evenimentele dedicate cinematografiei. Unul dintre cele mai importante festivaluri de film europene este Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, unde tot BMW Seria 7 poartă vedetele către covorul roşu.

Adaugati comentariu