BMW Seria 8 Concept dezvăluit oficial: Totul despre noul coupe

BMW Seria 8 Concept a fost dezvăluit oficial înaintea debutului de la Concursul de Eleganță Villa d’Este. Lansarea modelului de serie va avea loc în a doua parte a lui 2018.

“BMW Concept Seria 8 este abordarea noastră în ceea ce priveşte automobilul high-end veritabil”, declară Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv BMW Group Design. “Este un automobil sport de lux, care întruchipează dinamica veritabilă şi luxul modern cum nu o face nici o altă maşină. Pentru mine, este o felie de fascinaţie auto pură.”

Interacţiunea dintre capota lungă şi linia cursivă a acoperişului aduce alura dinamică spre flancurile automobilului, în timp ce liniile ascuţite, curbate peste volumele întinse, reprezintă o promisiune vizuală a experienţei de condus eclatante. Imaginea dinamică este subliniată de grila mare a radiatorului, farurile laser duble extrem de subţiri şi prizele largi de aer. Cei doi “rinichi” sunt foarte coborâţi spre şosea şi se întind mult în partea frontală, fiind uniți printr-un ornament cromat de legătură.

bmw-seria-8 (21)

În spate, privirea este atrasă de aripile evazate și de eleronul proeminent perfect integrat în capacul portbagajului. Stopurile subţiri şi plate full LED se extind mult în părţile laterale ale maşinii şi oferă o conexiune între spate şi flancuri. Luminile în sine au forma unor lame L și sunt retroiluminate, accentuând lăţimea automobilului. Sportivitatea și modernitatea designului sunt accentuate de nuanța exclusivă Barcelona Grey Liquid – un albastru gri cu pigmenţi cu grad ridicat de irizare.

Interiorul se concentrează pe esenţial: misiunea condusului. Aerul dinamic este amplificat de conexiunea fluidă dintre consola centrală şi panoul de bord, de consola centrală ridicată şi panoul de instrumente digital coborât. Scaunele sport îmbină pielea fină cu materialele ultra-ușoare, “scoica” din fibră de carbon oferind structura de bază. Volanul continuă aceeași temă, cu braţele sale din aluminiu şlefuit manual şi clapetele integrate de schimbare a treptelor de viteză, anodizate în roşu.

bmw-seria-8 (5)

Pielea Merino în culori Dark Brown şi Fjord White conferă interiorului o ambianţă de înaltă clasă, completată de un schimbător de viteze faţetat şi un controler iDrive realizat din sticlă Swarovski cu aspect de cuarţ fumuriu.

Poziționat deasupra actualului BMW Seria 7, noul coupe Seria 8 va sosi în 2018 și va prelua de la acesta platforma tehnică și motorizările turbo pe benzină. Principalul rival va fi Mercedes Clasa S Coupe și nu Mercedes-AMG GT, noul BMW Seria 8 fiind un granturismo sportiv și luxos, cu o lungime de aproximativ 5,01 m.

Noul Seria 8 va dispune standard de tracțiune spate, sistemul 4×4 xDrive urmând să fie oferit, de asemenea, pe anumite versiuni. Transmisia automată cu opt trepte furnizată de ZF va fi standard la nivelul întregii game.

bmw-seria-8 (29)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top