BMW va avea 25 modele electrificate până în 2025

BMW anunță o expansiune fără precedent în domeniul propulsiilor alternative, nu mai puțin de 25 modele electrificate, dintre care 13 hibride și 12 100% electrice, urmând să fie lansate până în 2025.

Electrificarea va fi valabilă pentru toată gama de mărci şi modele, inclusiv Rolls-Royce şi BMW M, iar startul noii strategii va fi dat de un concept electric supriză, iNext, ce urmează să fie prezentat la Salonul auto de la Frankfurt săptămâna viitoare. Modelul este poziţionat între BMW i3 şi BMW i8, este un automobil electric cu 4 uşi şi reprezintă viziunea companiei pentru implementarea în producţia de serie într-un viitor apropiat.

Astfel, în următorii opt ani, mașinile electrice vor fi esențiale pentru BMW. Calendarul lansărilor include noul i8 Roadster, din 2018, un model Mini electric, așteptat pe piață în 2019, o versiune 100% electrică a noii generații BMW X3, disponibilă din 2020, respectiv noul SUV X7 plug-in hibrid, din 2018.

Programul va continua în 2021 cu varianta de serie a conceptului iNext pregătit pentru Salonul Auto de la Frankfurt, un sedan cu autonomie de 700 km, poziționat ca un rival direct pentru Tesla, între actualele modele i3 și i8. Acesta va oferi funcții de conducere autonomă de nivelul 3 și 4, ceea ce înseamnă că mașina va putea prelua aprope integral atribuțiile șoferului.

Adaugati comentariu