BMW i Vision Dynamics intră în producția de serie cu denumirea BMW i4

BMW i4

Nu degeaba și-a înregistrat BMW toate denumirile de la iX1 la iX9 și de la i1 la i9. Bavarezii trec deja la treabă și confirmă intrarea în producție a conceptului BMW i Vision Dynamics, prezentat anul trecut la Frankfurt. Mașina de serie va purta denumire de BMW i4.

BMW i4 va fi un model derivat din BMW Seria 4 Gran Coupe și are la bază conceptul BMW i Vision Dynamics, viziunea companiei asupra mobilității viitorului, prezentate în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. Se zvonea atunci că vehiculul ar putea purta denumirea i5, dar BMW a avut alte planuri. i4 va deveni, așadar, cel de-al treilea membru al familiei electrificate de la BMW, după i3 și i8.

BMW i4 2

 

BMW i Vision Dynamics prefațează

un viitor model electric

de clasă medie

100% electric, viitorul i4 promite o autonomie maxim[ de 600 km. Mașina va atinge o viteză maximă de peste 200 km/h și va alerga de la 0 la 100 km/h în 4 secunde.

Nemții și-au stabilit targetul pentru anul acesta. Vor să vândă 140.000 de mașini electrificate (hibride plug-in și electrice). Anul trecut, cifrele s-au oprit la 103.000. Anul trecut, BMW Group a bifat mai multe automobile electrificatenou înmatriculate decât orice alt constructor în Europa, cu o cotă de piaţă de 21%.

BMW nu a anunțat momentul lansării viitorului i4 și nici cât din conceptul ultra-îndrăzneț prezentat la Frankfurt se va regăsi în modelul de serie.

Adaugati comentariu