BMW X2: Primele imagini oficiale cu noul SUV Coupe

Noul BMW X2 e aici! Primele imagini oficiale cu versiunea coupe a noii generații X1 au fost publicate în avanpremieră de blogul coreean top-rider.com.

În septembrie anul trecut, am fost deja familiarizați cu BMW Concept X2, dezvăluit la Salonul Auto de la Paris, iar acum modelul se prezintă în straiele versiunii de serie, pregătită să dea startul unei noi nișe, aceea a SUV-urilor coupe premium de clasă compactă.

Modelul poate fi văzut ca un X1 cu un profil al caroseriei sportiv desenat, caracterizat printr-o linie abruptă a acoperișului. Cu toate acestea, noul X2 nu este doar un X1 modificat, ci are un design propriu. X2 este ca X1 și Seria 2 Active Tourer construit pe platforma modulară UKL, cu tracțiune nativă pe puntea din față.

bmw-x2 (16)

Designul versiunii finale de serie este fidel conceptului omonim din 2016. La nivel estetic, X2 combină silueta lui X1 cu cea a unui hatcback dinamic, cu suprafață vitrată redusă. Spre deosebire de frații mai mari X4 și X6, BMW X2 Concept nu afișează o lunetă abruptă, hayonul fiind decupat drept pentru a garanta un spațiu suficient de generos la cap pentru pasagerii din spate. Un al treilea gemuleț lateral reproduce semnătura stilistică tradițională BMW, celebra Hofmeister Kink.

Tranziția de la concept la modelul de serie a dus la dispariția jantelor uriașe de 21 inch și a farurilor cu tehnologie laser, blocurile optice finale păstrând forma inițială, dar folosind tehnologia LED. Stopurile sunt sensibil mai lungi, iar prizele de aer grefate la nivelul barei frontale sunt, de asemenea, diferite.

bmw-x2 (17)

În versiunea de serie, și-au făcut evident apariția clanțele, absente pe concept. Un alt detaliu interesant este sigla BMW grefată la nivelul montanților C – inspirată de la două dintre cele mai populare modele BMW coupe clasice, 2000 CS și 3.0 CSL. Interiorul este identic cu cel al lui X1, cu excepția portbagajului, sensibil mai mic. În imaginile publicate de blogul coreean top-rider.com, vedem și interiorul cu pachet M, caracterizat prin detaliile contrastante albastre și scaunele sport.

BMW X2 va fi disponibil, la debut, în trei versiuni de motorizare turbo, una alimentată cu benzină și două diesel, toate cu patru cilindri: xDrive20i (2,0 litri cu 192 CP), xDrive20d (2,0 litri, 190 CP) și xDrive25d (2,0 litri, 231 CP). Tracțiunea integrală xDrive va fi standard, la nivelul întregii game. Echiparea de serie include transmisii cu dublu ambreiaj și șapte trepte Steptronic pentru modelele pe benzină și transmisii Steptronic automate cu opt trepte pentru modele diesel. BMW va adăuga noi variante la începutul anului viitor: X2 sDrive18i cu trei cilindri, X2 sDrive18d și X2 xDrive18d.

Suspensia sport M este standard, coborând garda la sol și accentuând agilitatea și manevrabilitatea. Se oferă, de asemenea, opțional amortizoare adaptive, controlate electronic. BMW X2 este programat să lanseze pe piață în 2018.

bmw-x2 (13)

Via: Top Rider

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top