BMW X3 Games a ajuns la final

52 de echipe din 19 ţări au concurat săptămâna trecută la finala internaţională BMW X3 Games pentru marele premiu – trei modele BMW X3. A fost o competiţie de amploare în care echipe de câte trei sportivi amatori au susţinut şase probe: alergare, golf, schi, condus, biking şi sailing. Cele două echipe care au reprezentat România s-au clasat la final pe locurile 32 şi 34.

BMW are o experienţă bogată în organizarea de competiţii sportive. BMW Sailing Cup şi BMW Golf Cup sunt cele mai importante competiţii internaţionale dedicate sportivilor amatori în aceste discipline. Pornind de la această experienţă BMW Group a organizat BMW X3 Games – un concurs internaţional cu un premiu deosebit de atractiv – trei modele BMW X3. Echipe de câte trei concurenţi trebuiau să acopere următoarele discipline: alergare, golf, schi, condus, biking şi sailing.

Noul Sports Activity Vehicle se reflectă perfect în valorile celor şase sporturi propuse. BMW X3 se remarcă printr-o dinamică specifică mărcii, dar este şi o referinţă de versatilitate şi toate motorizările stabilesc valori record în segment în ceea ce priveşte eficienţa. Prin spaţiul interior, performanţe şi  agilitate este automobilul excelent pentru practicarea unor sporturi precum sailing sau schi.

Pentru BMW X3 Games s-au organizat preselecţii naţionale în 19 ţări din Europa. În total au fost 15.000 de înscrieri. În România, din peste 700 de înscrişi, au fost selectaţi trei participanţi. S-au calificat Gabriel Solomon la alergare şi biking, Mircea Poiană la golf şi condus şi Dan Miron la schi şi sailing. România avea să fie reprezentată şi de o echipă VIP compusă din Adrian Nanulescu la alergare şi biking, Dan Condratov la golf şi schi şi Lucian Mîndruţă la condus şi sailing. Cele două echipe au purtat numele partenerului principal al evenimentului în România – „Gazeta Sporturilor” şi respectiv „GSP.ro”.

Gazda BMW X3 Games a fost Geneva, o locaţie ideală pentru o competiţie atât de complexă. Evenimentul a stat sub semnul diversităţii prin varietatea probelor şi a locaţiilor de desfăşurare. Diovonne Les Bains (FR) a fost spaţiul de desfăşurare pentru alergare, biking, condus şi golf, pârtia de la Chamonix Mont Blanc (FR) a fost aleasă pentru schi, iar proba de sailing a avut loc pe Lacul Geneva.

Cele trei zile de concurs au fost foarte solicitante. Vremea a contribuit la dificultatea probelor, dar a crescut şi nivelul de spectacol – ploaia pe terenul de golf a arătat dedicaţia participanţilor, soarele puternic a făcut pârtia de pe Camonix Mont Blanc foarte dificilă, în timp ce lipsa vântului pe Lacul Geneva a dus multe provocări pentru participanții la sailing.

S-a remarcat Gabriel Solomon care reuşit să parcurgă cei 13,4 km ai probei de alergare în numai 44 minute şi 45 secunde pentru a se clasa pe locul 4 la final. Excepţională a fost şi prestaţia lui Lucian Mândruţă la sailing. Urmărit de ghinion la calificări atunci când, din cauza lipsei vântului două din trei curse au fost suspendate iar prima cursă a fost scurtată, Lucian a pierdut calificarea în finala mare la numai o poziţie. A reveni însă în forţă şi a încheiat finala mică pe prima poziţie.

La finalul competiţiei echipele româneşti Gazeta Sporturilor şi GSP.ro s-au clasat pe poziţiile 32 şi respectiv 34. A fost însă o competiţie deosebit de interesantă care a adus în prim-plan o serie de sporturi care s-au dovedit foarte spectaculoase, dar care însă nu beneficiază încă de atât de multă atenţie în România.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top