BMW X3 și X4 facelift 2021 – ce aduc nou

BMW X3 facelift 2021 autoexpert.ro

SUV-urile bavareze de clasă medie au primit design nou și echipamente îmbunătățite. Iată ce schimbări aduc BMW X3 și X4 facelift 2021.

Modelele X3 și X4 au intrat în a doua parte a ciclului de viață. E o ocazie bună pentru un facelift consistent. Primele schimbări se observă la exterior, unde zonele din față și spate au fost retușate. Calandrul este nou, are un efect tridimensional mai pronunțat, iar farurile sunt acum mai înguste cu 1 cm. În cazul lui X4, ”rinichii” au design personalizat (vezi galeria foto de la finalul articolului).

BMW X3 2022 autoexpert.ro

Tehnologia full-LED vine în echipare standard. Dacă optezi pentru farurile Matrix LED funcțiile proiectoarelor de ceață sunt preluate de diodele aflate în faruri. Găsești în ofertă și faza lungă Laser, care luminează 650 m în fața mașinii. Bara de protecție a primit, de asemenea un desen mai simplu, cu suprafețe drepte și muchii ascuțite.

BMW X3 2022 autoexpert.ro

În spate, stopurile sunt acum înconjurate de o zonă neagră și au o semnătură luminoasă nouă. În cazul lui X4, bara de protecție din spate ”copiază” forma celei din față. Pot fi comandate jante de până la 21 de inchi în diametru. Sunt disponibile noi nuanțe pentru caroserie. La X3 apar Brooklyn Grey metalizat și Tanzanite Blue II, iar la X4 Piermont Red metalizat.

Toate elementele de stil și de protecție din zona inferioară a caroseriei, care până acum erau disponibile pe versiunea X-Line, sunt acum standard.

BMW X3 și X4 facelift 2021 – interioarele

Și interiorul a fost tratat cu aceeași grijă. În echiparea standard a apărut ecranul central de 10,25 inchi, dar se poate opta și pentru cel de 12,3 inchi. Deja cunoscutul instrumentar digital de 12,3 inchi vine standard pe X4 și opțional pe X3. Consola centrală este împrumutată de la Seria 4. Și maneta schimbătorului de viteze este nouă, asemănătoare cu cea de pe Seriile 3 și 4.

BMW X3 2022 autoexpert.ro

În echiparea de bază sunt incluse scaune sport cu tapițerie perforată Sensatec de generație nouă, precum și climatizare automată cu 3 zone. Foarte important – complexitatea procesului de configurare a mașinii a fost redusă cu 30%, pentru a ușura munca clientului.

Toată gama de motoare este acum electrificată, fie că vorbim despre plug-in hybrid sau mild-hybrid. Sistemele mild-hybrid beneficiază de tehnologie pe 48V și au un motor electric (starter-generator) de 11 CP. În ofertă rămân trei motoare diesel, trei benzinare și un plug-in hybrid, cu puteri între 184 și 360 CP și capacități de 2.0 l (4 în linie), respectiv 3.0 l (6 în linie). Toate sunt cuplate standard la cutii automate Steptronic cu 8 trepte.

BMW X3 2022 autoexpert.ro

Hibridul plug-in dezvoltă 292 CP și, pentru perioade scurte, primește un boost de 41 CP din partea motorului electric. Bateria Li-ion asigură o autonomie de până la 50 km.

➡ Citește aici testul cu actualul X3 xDrive30e 💡

Pachetul de asistență Driving Assistance Professional combină acum pilotul automat adaptiv, asistentul activ de bandă și funcția stop&go, asigurând rulare autonomă de nivel 2.

În fotografiile de mai sus apare noul X3. Mai jos găsești galeria foto a modelului X4 M40i:

Adaugati comentariu