BMW X5 – Mai mare, mai ușor, mai puternic

BMW X5 (9)

Viitoarea generație BMW X5 a fost surprinsă în teste, într-o versiune sport. Prototipul fotografiat poartă un strat gros de camuflaj, iar detaliile de design sunt greu de identificat.

Se pot observa însă grila semnificativ mai mare față de cea purtată de actualul model. Faruri LED noi, stopuri orizontale mult mai înguste și evacuări cu formă nouă sunt doar câteva dintre elementele care au suferit schimbări la noua generație. Am putea avea în fața ochilor chiar o versiune M, care aleargă pe jante sport de mari dimensiuni.

 

BMW X5 (8)

Cele mai importante modificări se află însă sub caroseria solidă a SUV-ului construit pe platofrma CLAR, ca și cele mai recente modele Seria 5 și Seria 7. Acest aspect va face mașina mai lungă, mai ușoară și mai rigidă decât până acum. X5 în versiune M va beneficia și de o manevrabilitate și putere superioare și datorită faptului că va veni cu 250-300 de kilograme mai puțin.

BMW X5 (3)

Clienții BMW vor avea multe opțiuni în ceea ce privește motorizările. Propulsoare cu patru, șase și opt cilindri, pe benzină și pe motorină, preluate de la Seria 5 și Seria 7, vor fi disponibile în gamă. Dat fiind interesul constructorului bavarez în electrificare, avem șanse mari să vedem și o versiune plug-in hybrid. În ceea ce privește modelul surprins de fotografii spion, acesta va fi pus în mișcare de un motor V8 twin-turbo cu până la 600 de cai putere.

BMW X5 va fi prezentat în toamna viitoare, cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris.

Adaugati comentariu