BMW X6 M, mai rapid decât un M3 pe Nurburgring

BMW X6 M este din nou subiect de discuţie după ce a reuşit, neoficial, să egaleze mult mai sprinţarul M3 E46, parcurgând un tur pe bucla de nord a circuitului Nurburgring în doar 8:20 minute.

Isprava nu este confirmată de constructorul bavarez, fiind vorba despre un test independent realizat de revista AutoZeitung. Acesta a fost cel mai timp atins de redactorii publicaţiei germane, care au uitat să precizeze dacă tururile de circuit au avut loc înainte sau după restricţionarea vitezei maxime pe celebrul Nurburgring Nordschleife.

Oricare ar fi adevărul, performanţa atestă setul vast de talente al SUV-ului bavarez. Spre comparaţie, un BMW M3 Coupe E92 se laudă cu un timp de 8:05 minute, iar generaţia şi mai veche, M3 E46, parcurgea la vremea ei acelaşi circuit în 8 minute şi 22 secunde. BMW X6 M reuşeşte deci, să fie mai rapid decât un M3!

Senzaţional, în condiţiile în care vorbim de un SUV masiv, a cărui masă la gol depăşeşte gradaţia de 2,3 tone. Inima sa este un V8 twin-turbo de 4.4 litri creditat cu 575 CP şi 750 Nm. Acesta e capabil să îi imprime lui X6 M o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde şi o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.

Adaugati comentariu