BMW X7, cel mai mare SUV BMW, confirmat pentru 2018

BMW X7, cel mai mare SUV din panoplia constructorului bavarez, va fi lansat anul viitor, au confirmat surse oficiale din cadrul companiei.

Noul model va fi poziționat deasupra lui X5 și va oferi opțional șapte locuri, urmând să rivalizeze direct cu Mercedes GLS. BMW anunță și o configurație de lux, cu numai patru scaune.

BMW X7 va fi produs la Spartanburg, Carolina de Sud, alături de celelalte patru modele ale mărcii produse în SUA, X3, X4, X5 și X6. Cadența uzinei americane a atins 411.000 unități în 2016, apropiindu-se de nivelul maxim preconizat, de 450.000 mașini pe an.

Gama de motorizări a BMW-ului X7 va fi similară cu aceea a Seriei 7, constând în unități cu șase, opt și doisprezece cilindri, în timp ce SUV-ul Rolls-Royce va rămâne fidel, cel mai probabil, tradiționalului format V12.

Amânat în mod repetat și chiar anulat după criza economică din 2008, proiectul BMW X7 a primit în 2016 undă verde pentru producția de serie. Noul model va fi construit pe aceeași platformă cu primul SUV din istoria brandului de super-lux Rolls-Royce. Cunoscut sub numele de cod Cullinan, acesta va fi înrudit cu X7, cu care împarte platforma modulară (OKL), preluată de a noul Seria 7.

2017-BMW-X7-7

Adaugati comentariu