BMW X7 iPerformance Concept: Cel mai mare SUV BMW e aici

BMW adaugă la vârful gamei sale noul X7, cel mai mare și cel mai luxos SUV din istoria companiei. Primele indicii referitoare la noul model vor fi date de studiul X7 iPerformance Concept, care va debuta săptămâna viitoare la Frankfurt.

Primele imagini dezvăluie un SUV cu proporții impresionante, dominat de linii angulare și de o grilă imensă împodobită cu crom în exces. X7 are o consolă față este extrem de scurtă și o capotă înaltă, în timp ce consola spate este ceva mai pronunțată. Se remarcă, de asemenea, stopurile OLED înguste, conectate printr-o bandă de crom și plafonul panoramic generos ce face corp comun cu pabrizul, pentru a oferi o suprafață vitrată fără egal în segment, montantul central, ce imită forma literei Y, fiind împins mult în spate. Conceptul are doar șase locuri, însă, modelul de serie va putea găzdui șapte pasageri. BMW ar putea oferi și o versiune de lux cu numai patru scaune.

În interior, planșa de bord adoptă un layout clasic BMW, fiind un melanj de sportivitate și lux, materialele nobile, precum pielea și aluminiul natur atrăgând imediat atenția. Instrumentele de bord complet digitale plasate în spatele volanului cu trei spițe sunt acompaniate de un al doilea ecran central, cu o diagonală de cel puțin 12,3 inch.

BMW-X7-Concept-3 (1)

Din punct de vedere tehnic, BMW X7 se bazează pe platforma CLAR, folosită, de asemenea, de noile BMW Seria 7 sau BMW Seria 5. Oțelurile de înaltă rezistență și aluminiul sunt folosite intensiv pentru a menține greutatea noului SUV la cote reduse.

În cazul motorizărilor, BMW va apela la unitățile cunoscute cu șase și opt cilindri, preluate de la Seria 7. Motoarele cu patru cilindri nu vor face parte din program, însă o versiune V12 ar putea sta la vârful gamei. Noul Biturbo-V8 de patru litri, care debutează alături de viitorul BMW M5, va fi disponibil și pentru SUV-ul cu șapte locuri și tracțiune integrală.

Produs în SUA, la Spartanburg, modelul de serie BMW X7 va avea trei rânduri de scaune, șapte locuri și o lungime de peste 5 metri. Rivalii săi direcți sunt Mercedes GLS și Range Rover cu ampatament lung. Noul BMW X7 va fi disponibil la vânzare din 2018, la prețuri ce vor porni de la circa 100.000 de euro.

BMW-X7-iPerfomance-Concept-7

Sursă foto: Wheelsage.ru

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top