BMW X7: Primele imagini cu fratele mai mare al lui X5

BMW X7 va deveni realitate în 2018. Primele imagini spion, publicate de colegii de la Quattroruote, dezvăluie designul noului celui mai mare SUV din gama BMW, rival direct al lui Range Rover și Mercedes GLS.

De ani de zile, presa de specialitate speculează apariția unui SUV BMW de lux, poziționat deasupra lui X5. Amânat în mod repetat și chiar anulat după criza economică din 2008, proiectul acum a primit undă verde pentru producția de serie.

Catalizatorul revenirii lui X7 în programul de modele BMW a fost decizia de a lansa primul SUV din istoria brandului de super-lux Rolls-Royce. Cunoscut sub numele de cod Cullinan, acesta va fi înrudit cu X7, cu care împarte platforma modulară (OKL), preluată de a noul Seria 7.

Aceeași platformă, în versiuni de amptament diferite, va sta atât la baza lui X7 și Cullinan, dar și a următoarei generații X5, așteptată pe piață tot în 2018, astfel că decizia BMW de a construi cât mai multe modele pe arhitectura OKL nu poate aduce decât economii importante pentru constructorul german.

2017-BMW-X7-5

În ceea ce privește designul, BMW nu pare să aducă schimbări revoluționare în comparație cu X5. Dacă primele imagini spion pot reflecta corect designul final al viitorului SUV de lux BMW, X7 pare să fie doar un X5 supradimensionat.

În condițiile în care X7 trebuie să-și măsoare forțele cu Range Rover și Mercedes-Benz GLS, devine evidentă atenția deosebită pe care BMW o va acorda finisării și ergonomiei interioare, confortul absolut al pasagerilor urmând să fie prioritatea numărul unu. Cel mai probabil, BMW X7 va fi oferit în configurații cu cinci sau șapte locuri. O versiune de ultra-lux, cu câte două locuri individiuale pentru rândurile de scaune doi și trei ar putea face, de asemenea, parte din program.

Gama de motorizări a BMW-ului X7 va fi similară cu aceea a Seriei 7, constând în unități cu șase, opt și doisprezece cilindri, în timp ce SUV-ul Rolls-Royce va rămâne fidel, cel mai probabil, tradiționalului format V12.

2017-BMW-X7-7

Adaugati comentariu